Кошик
Ваш кошик порожній!
Фільтр
Ціна
Кілька років тому світ підірвала новина: непереносимість глютену в тій чи іншій мірі зустрічається у великої кількості людей, а вживання його в їжу здатне відчутно знизити якість життя. З кожним роком теорія обростає адептами і затятими поборниками. Насправді, лікарі рекомендують безглютенової дієту тільки людям з целіакію - непереносимістю глютену.
Давайте ж розберемося, що таке глютен, яка мука його не містить і де купити безглютенову борошно.
Глютен або клейковина - речовина, що надає еластичність і в'язкість тісту, пишність і пористість готової випічці. Існує поширена помилка, що пшеничне борошно - погане, а житнє - хороше, але, з точки зору дотримання безглютенової дієти, обидва види неприйнятні і їх потрібно виключити з раціону.
Безглютенові види борошна виробляють з різних злаків, бобових і горіхів. Найпопулярнішими на вітчизняному ринку є:
• вівсяне
• лляне
• амарантове
• кукурудзяне
• рисове (переважно, з коричневого рису)
• гречане
• кокосове
• мигдальне
• черемхове
• нутове
• а також різні універсальні суміші, склад яких у кожного виробника свій.
Безглютеновая борошно буде зберігати основні властивості продукту, з якого її виробляють.
Вівсяне борошно містить бета-глюкан, що знижує рівень цукру, «поганого холестерину» і інсуліну, богате білком, клітковиною, антиоксидантами, вітамінами групи В, фосфором і магнієм. З нього виробляють хліб, булочки, печиво, каші.
Льняне показана жінкам під час вагітності та грудного вигодовування, так як містить фітоестрогени, що регулюють гормональний фон. Багата клітковиною (80 г продукту містять добову норму). Благотворно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту і серця. Його додають в каші, соуси, супи, запіканки.
Амарантового борошно мало широке поширення у південноамериканських індіанців. Містить велику кількість рослинних білків і різних амінокислот, а за змістом кальцію випереджає молочні продукти. Крім цього в зернах амаранту виявлено хіміопротектор сквален, а значить, заслуговує увагу людей, що проходять хіміотерапію. Вживати можна тільки після термічної обробки. Найчастіше використовується при приготуванні киселів і білкових коктейлів.
Завдяки своїм походженням кукурудзяне борошно без глютену апріорі. Вона має широке поширення в кухнях народів Латинської Америки і Кавказу. Виготовляють її з усього зерна, включаючи оболонку, тому вона містить багато клітковини, і, як наслідок, стабілізує роботу травного тракту. Також сприяє поліпшенню здоров'я очей, завдяки високому вмісту каротиноїдів. Продукт багатий на вітамін В6. Використовується для приготування традиційних національних коржів, каш і начос.
Рисове борошно не містить клейковини незалежно від типу похідного продукту, проте якщо вас цікавить борошно без глютену для діабетиків, віддати перевагу варто тієї, що отримують шляхом перемелювання коричневого рису. Містить цілий калейдоскоп поживних речовин, білки, клітковину. Допомагає для профілактики серцево-судинних захворювань. Дуже універсальна: можна використовувати для виготовлення хліба, коржів, млинців, печива, сирників, соусів.
Кокосова і мигдальна борошно додадуть випічці приємний горіховий смак і аромат. Однак якщо мигдальна потребують лише мінімальної коригування рецепта, то при використанні кокосової, необхідно пам'ятати, що вона забирає дуже мало води, а значить, додавати в тісто її необхідно значно менше, ніж пшеничного. Основним недоліком горіхового борошна є його більш висока в порівнянні з іншими видами калорійність.
Гречане борошно в складі має безліч вітамінів групи В, у нього специфічний смак, воно багата залізом і іншими мікроелементами. Застосовується для виробництва макаронів, різної випічки і десертів.
Нутове борошно багата клітковиною, рослинним білком, калієм і магнієм. Має горіховий смак, є основним інгредієнтом хумус і фалафель, але з неї можна робити і різну випічку.
Універсальні суміші складаються з різних видів борошна в різних пропорціях, що забезпечують найкращі якості для приготування випічки. Так, наприклад, є спеціальний склад для хліба, що дозволяє отримати більш пишні булки.
Також існує пшеничне борошно без глютену - продукт генних модифікацій, коли при виключенні зі складу зерна клейковини, інші властивості збережені, але це може викликати питання про те, наскільки воно натуральне. Знайти її на прилавках магазинів досить складно, при бажанні краще відразу звернутися за допомогою до інтернету, ціна в силу складності технології не може бути низькою.
Найчастіше прихильники безглютенової дієти купують борошно в онлайн-магазинах здорового харчування, де можна знайти якісні продукти як вітчизняних, так і зарубіжних виробників. Останнім часом все частіше в продажі зустрічаються різні види борошна вітчизняних виробників - хороші і недорогі в порівнянні з імпортним.
Всі доступні товари з рецепта додані в кошик.
Щоб редагувати кількість і оформити замовлення перейдіть в кошик
Дякую! Ваша заявка прийнята
Пекар-Кондитер став ближче
Підпишіться на наші сторінки в соціальних мережах