Знижка 10% при замовленні від 1200 грн!
Пн-сб: з 9:00 до 18:00;
Нд - вихідний
  • Інтернет магазин Пекар – Кондитер Пн-пт: з 9:00 до 18.00 Сб-нд: вихiдний . Перерва: нема
  • Харків пр-т Героїв Харкова 133 Пн-сб: з 9:00 до 18.00 Нд: вихiдний . Перерва: нема Неділя вихiдний
0 Кошик

Кошик

Ваш кошик порожній!

Безглютенове борошно та суміш

Фільтр

Ціна

-
Фільтр
Сортувати:
Кількість товарів:
Швидкий перегляд
Купити в один клік Борошно безглютенове із зеленої гречки, упаковка, 1, Ms.Tally
Борошно безглютенове із зеленої гречки, упаковка, 1, Ms.Tally
Арт: 318007
Товар закінчується
  • Харків, Московський проспект - 2.00шт
Безглютенове борошно виготовлене ​​з крупи не обсмаженої зеленої гречки, вирощеної на території Укра...
160.00 грн/шт
В кошик
Швидкий перегляд
Швидкий перегляд
Купити в один клік Борошно безглютенове із коричневого рису, 1 кг
Борошно безглютенове із коричневого рису, 1 кг
Арт: 318003
Товар закінчується
  • Харків, Московський проспект - 6.00шт
Давно відомо, що коричневий рис має більш високу біологічну і харчову цінність, ніж звичайний. Відпо...
155.00 грн/шт
В кошик
Швидкий перегляд
Швидкий перегляд
Купити в один клік Борошно безглютенове кукурудзяне, 1 кг
Борошно безглютенове кукурудзяне, 1 кг
Арт: 318002
Товар закінчується
  • Харків, Московський проспект - 5.00шт
Виготовлене з високоякісної кукурудзяної крупи, безглютенове борошно має тривалий термін зберігання ...
75.00 грн/шт
В кошик
Швидкий перегляд
Швидкий перегляд
Купити в один клік Борошно безглютенове рисове, 1 кг
Борошно безглютенове рисове, 1 кг
Арт: 318004
В наявності
Рисове борошно є одним з найпопулярніших в кулінарії після пшеничного. Відрізняє його важлива особли...
100.00 грн/шт
В кошик
Швидкий перегляд
Швидкий перегляд
Купити в один клік Тапіоковий крохмаль 400 г Bot Nang
Тапіоковий крохмаль 400 г Bot Nang
Арт: 1273001
Товар закінчується
  • Харків, Московський проспект - 9.00шт
Тапіоковий крохмаль - це подрібнений корінь рослини маніоки. Він є безглютеновим і використовується ...
170.00 грн/шт
В кошик
Швидкий перегляд
Швидкий перегляд
Купити в один клік Фундукове борошно
Фундукове борошно
Арт: 729009
Товар закінчується
  • Харків, Московський проспект - 1.05кг
Фундукове борошно виготовляється з подрібненого і очищених горіхів фундука. Цей тип борошна вважаєть...
550.00 грн/кг
В кошик
Швидкий перегляд
Швидкий перегляд
Купити в один клік Борошно безглютенове гречане, 1 кг
Борошно безглютенове гречане, 1 кг
Арт: 318001
Товар закінчується
  • Харків, Московський проспект - 3.00шт
Безглютенове борошно - відмінна альтернатива пшеничного для тих, хто дотримується дієти, яка виключа...
175.00 грн/шт
В кошик
Швидкий перегляд

Борошно та суміші для випічки

Будь в тренді або як вибрати безглютенову борошно


Кілька років тому світ підірвала новина: непереносимість глютену в тій чи іншій мірі зустрічається у великої кількості людей, а вживання його в їжу здатне відчутно знизити якість життя. З кожним роком теорія обростає адептами і затятими поборниками. Насправді, лікарі рекомендують безглютенової дієту тільки людям з целіакію - непереносимістю глютену.

Давайте ж розберемося, що таке глютен, яка мука його не містить і де купити безглютенову борошно.

Глютен або клейковина - речовина, що надає еластичність і в'язкість тісту, пишність і пористість готової випічці. Існує поширена помилка, що пшеничне борошно - погане, а житнє - хороше, але, з точки зору дотримання безглютенової дієти, обидва види неприйнятні і їх потрібно виключити з раціону.

Безглютенові види борошна виробляють з різних злаків, бобових і горіхів. Найпопулярнішими на вітчизняному ринку є:

• вівсяне

• лляне

• амарантове

• кукурудзяне

• рисове (переважно, з коричневого рису)

• гречане

• кокосове

• мигдальне

• черемхове

• нутове

• а також різні універсальні суміші, склад яких у кожного виробника свій.

Властивості борошна

Безглютеновая борошно буде зберігати основні властивості продукту, з якого її виробляють.

Вівсяне борошно містить бета-глюкан, що знижує рівень цукру, «поганого холестерину» і інсуліну, богате білком, клітковиною, антиоксидантами, вітамінами групи В, фосфором і магнієм. З нього виробляють хліб, булочки, печиво, каші.

Льняне показана жінкам під час вагітності та грудного вигодовування, так як містить фітоестрогени, що регулюють гормональний фон. Багата клітковиною (80 г продукту містять добову норму). Благотворно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту і серця. Його додають в каші, соуси, супи, запіканки.

Амарантового борошно мало широке поширення у південноамериканських індіанців. Містить велику кількість рослинних білків і різних амінокислот, а за змістом кальцію випереджає молочні продукти. Крім цього в зернах амаранту виявлено хіміопротектор сквален, а значить, заслуговує увагу людей, що проходять хіміотерапію. Вживати можна тільки після термічної обробки. Найчастіше використовується при приготуванні киселів і білкових коктейлів.

Завдяки своїм походженням кукурудзяне борошно без глютену апріорі. Вона має широке поширення в кухнях народів Латинської Америки і Кавказу. Виготовляють її з усього зерна, включаючи оболонку, тому вона містить багато клітковини, і, як наслідок, стабілізує роботу травного тракту. Також сприяє поліпшенню здоров'я очей, завдяки високому вмісту каротиноїдів. Продукт багатий на вітамін В6. Використовується для приготування традиційних національних коржів, каш і начос.

Рисове борошно не містить клейковини незалежно від типу похідного продукту, проте якщо вас цікавить борошно без глютену для діабетиків, віддати перевагу варто тієї, що отримують шляхом перемелювання коричневого рису. Містить цілий калейдоскоп поживних речовин, білки, клітковину. Допомагає для профілактики серцево-судинних захворювань. Дуже універсальна: можна використовувати для виготовлення хліба, коржів, млинців, печива, сирників, соусів.

Кокосова і мигдальна борошно додадуть випічці приємний горіховий смак і аромат. Однак якщо мигдальна потребують лише мінімальної коригування рецепта, то при використанні кокосової, необхідно пам'ятати, що вона забирає дуже мало води, а значить, додавати в тісто її необхідно значно менше, ніж пшеничного. Основним недоліком горіхового борошна є його більш висока в порівнянні з іншими видами калорійність.

Гречане борошно в складі має безліч вітамінів групи В, у нього специфічний смак, воно багата залізом і іншими мікроелементами. Застосовується для виробництва макаронів, різної випічки і десертів.

Нутове борошно багата клітковиною, рослинним білком, калієм і магнієм. Має горіховий смак, є основним інгредієнтом хумус і фалафель, але з неї можна робити і різну випічку.

Універсальні суміші складаються з різних видів борошна в різних пропорціях, що забезпечують найкращі якості для приготування випічки. Так, наприклад, є спеціальний склад для хліба, що дозволяє отримати більш пишні булки.

Також існує пшеничне борошно без глютену - продукт генних модифікацій, коли при виключенні зі складу зерна клейковини, інші властивості збережені, але це може викликати питання про те, наскільки воно натуральне. Знайти її на прилавках магазинів досить складно, при бажанні краще відразу звернутися за допомогою до інтернету, ціна в силу складності технології не може бути низькою.

Найчастіше прихильники безглютенової дієти купують борошно в онлайн-магазинах здорового харчування, де можна знайти якісні продукти як вітчизняних, так і зарубіжних виробників. Останнім часом все частіше в продажі зустрічаються різні види борошна вітчизняних виробників - хороші і недорогі в порівнянні з імпортним.

Швидка реєстрація

У мене вже є аккаунт

Відновлення пароля

Купити в один клік

Можеш смачніше?

Запропонуй свій фірмовий рецепт!

Ми передзвонимо Вам максимально швидко

Реєстрація

У мене вже є аккаунт
Або

Зареєструватися через соц.сети

Ви можете зареєструватися за допомогою облікових записів соціальних мереж

Вхід в особистий кабінет

Забули пароль?
Або

Ввійти як користувач

Всі доступні товари з рецепта додані в кошик.
Щоб редагувати кількість і оформити замовлення перейдіть в кошик

Дякую! Ваша заявка прийнята

Подати заявку на опт

Отримай знижку -20% при реєстрації на перше замовлення

Зареєструватися

Отримай знижку -15%

Підпишись на нашу розсилку.

Пекар-Кондитер став ближче

Підпишіться на наші сторінки в соціальних мережах