Кошик
Ваш кошик порожній!
Фільтр
Ціна
Півб'яне борошно відоме людству вже давно. Ще древні єгиптяни і римляни активно використовували її у своєму раціоні, і вже тоді оцінили її позитивні властивості, як поживні, так і в плані комфорту приготування різних страв на її основі. У Київській Русі вона також була популярна, оскільки її використовували для хліба та коржів. І продовжувалося це до 19 століття. З цього періоду про неї дещо забули, оскільки люди віддали перевагу пшениці, яка є врожайнішою і простішою у вирощуванні.
Борошно з півби знову почало користуватися популярністю, оскільки є здоровою їжею. На її основі готують різноманітні десерти та соуси, а також відновлюють традиційні стародавні рецепти.
Перша страва, яка була приготовлена на її основі, це хліб. Це борошно надавало випічці апетитний аромат та особливий смак. Корочка вийшла хрумкою, тоді як м'якоть просто тане в роті. Але з нею можна легко експериментувати і готувати на її основі й інші види випічки. Рекомендується почати з млинців, булочок та крекерів. Напевно, на її основі сподобаються і кекси, які стануть чудовим початком дня разом з кавою. Але якщо страви на її основі здадуться за смаком надто незвичними, можна почати зі змішування з іншими видами борошна. Прекрасне поєднання вийде з пшеничного. Можна змішувати їх у рівній пропорції, або почати з додавання невеликої жмені.
На її основі можна готувати крем-супи. Кулінари відзначають, що її особливий горіховий смак чудово поєднується з грибами, рибою, різними приправами. Тому якщо хочете надати звичним рецептам зовсім інший смак, просто замініть звичне борошно на півб'яну.
Борошно з півби високо цінується дієтологами, оскільки має менший вміст глютену. Її застосування відрізняється такими позитивними властивостями на організм:
• зміцненням імунітету, що особливо важливо у холодний період за умов постійного розвитку вірусних захворювань;
• покращенням роботи серцево-судинної системи;
• зниженням рівня цукру, що особливо цінно для діабетиків;
• зміцнення нервової системи, тому рекомендується тим, хто постійно піддається стресу;
• налагодження роботи травної системи.
На ринку пропонується два види цього борошна - цільнозернове та біле. Велика кількість обробки та відсутність лушпиння — біла, яка характерна легкістю та повітряною текстурою. За своїми властивостями вона схожа на пшеничну, тому часто замінюється для випікання хлібобулочних виробів.
Цей вид водорозчинний, тому при виготовленні кондитерських виробів рекомендується використовувати менше води, ніж при замісі з пшеничною.
Цінність цього борошна полягає в тому, що ця рослина не обробляється ніякими добривами. До того ж, навіть у меленому вигляді зерно зберігає свої корисні властивості. Це зерно не схильне до схрещування і хімічного зараження.
Таке борошно легше засвоюється, ніж пшеничне, тому його можна знайти на кухні тих, хто стежить за своїм харчуванням та здоров'ям загалом. Вона немає протипоказань, крім індивідуальної непереносимості.
Всі доступні товари з рецепта додані в кошик.
Щоб редагувати кількість і оформити замовлення перейдіть в кошик
Дякую! Ваша заявка прийнята
Пекар-Кондитер став ближче
Підпишіться на наші сторінки в соціальних мережах