Кошик
Ваш кошик порожній!
Фільтр
Ціна
Олію насіння розторопші виготовляють з однойменної рослини, яка має тривалість життя близько 2х років. Вважається одним із найбільш корисних продуктів рослинного походження.
Його одержують із дворічної високої колючої рослини. Воно характерне фіолетовими квітками. Його плодом є так зване «насіння», з якого і роблять масло розторопші холодного віджиму.
Масло розторопші широко застосовують у традиційній та народній медицині, а також у косметології. Справа в тому, що навіть його використання в кулінарії не таке поширене, як для лікування та профілактики різних захворювань. Найбільш відомі корисні властивості цього продукту:
• імуностимулююче;
• бактерицидне;
• протирадіаційне;
• загоювальне;
• протизапальне;
• болезаспокійливе.
До його складу входить безліч мікроелементів, таких як: мідь, цинк, бор, марганець, хром, селен та ін. Крім них в маслі розторопші досить великий вміст різних кислот (пальмітинова, олеїнова, арахінова, стеаринова, лінолева, бегенова).
Вміст лінолевої поліненасиченої кислоти, в даному продукті, найбільш високо - близько 62%.
У ньому є важливий компонент, який покращує освіту та виведення жовчі – силімарин. Цей елемент зміцнює клітини організму та стимулює створення нових. У складі є речовина, яка зміцнює та змушує працювати краще, імунну систему, а також позитивно впливає на організм у цілому.
Олію розторопші активно застосовують при лікуванні ниркової недостатності, а також рекомендують після операцій на нирках. Воно запобігає утворенню каменів у цих органах.
Благотворно продукт впливає і на шкіру, тому широке його застосування в косметології. Існує безліч рецептів спеціальних масок, компресів та скрабів на основі даної олії. При цьому його використовують як у домашніх умовах, так і професійні косметологи у салонах.
Однак, незважаючи на всі корисні якості та можливості лікування хвороб, масло Расторопші не рекомендують вживати в гострий період тих захворювань, у яких воно вважається помічником. У решті протипоказань для застосування продукту не існує (за винятком індивідуальної непереносимості).
Олію не рідко використовують і в кулінарії. Тому що значно приємніше вживати його у поєднанні з будь-якими стравами. Додають його до продуктів, які не вимагають взагалі або вже піддавалися термічній обробці.
Олія не терпить нагрівання. Воно втрачає всі корисні властивості при підвищенні температури, а також у нього псується смак та первозданний аромат. Саме тому рекомендується додавати його до салатів та готових гарнірів. Краще це робити безпосередньо перед подачею на стіл, так як продукт створить страві презентабельний вигляд, а смак буде більш насиченим.
Єдиним винятком, коли термічна обробка олії розторопші можлива – додавання її до випічки. Воно надає незвичайного смаку, аромату і кольору таким виробам. Експериментувати з|із| маслом|мастилом|, при створенні смаколиків, слід обережно, не додаючи велику кількість інгредієнта.
Така здоба буде дуже різноманітною та здатна здивувати. При цьому можливе створення як солодкої, так і прісної випічки. Іноді навіть при приготуванні використовують прянощі в поєднанні з маслом розторопші.
Незважаючи на те, що застосування такого продукту в кулінарії дуже різноманітне, найчастіше його додають саме в овочеві салати, оскільки розторопша розкриває всі можливості свого смаку. До того ж у ньому міститься значно менше калорій, тому воно легко замінить соняшникове. Саме тому його часто вживають при дієтах.
Зберігати продукт рекомендують у скляній пляшці у холодильнику. Так олія збереже свої корисні властивості набагато довше.
Придбати нерафіновану сиродавлену олію розторопші можна в магазині Пекар-пекар оптом та в роздріб. Ми пропонуємо якісний натуральний продукт від найкращого виробника. При цьому ви можете вибрати стільки олії, скільки вам необхідно – набуваючи її у великих та маленьких обсягах.
Всі доступні товари з рецепта додані в кошик.
Щоб редагувати кількість і оформити замовлення перейдіть в кошик
Дякую! Ваша заявка прийнята
Пекар-Кондитер став ближче
Підпишіться на наші сторінки в соціальних мережах