Знижка 10% при замовленні від 1200 грн!
Пн-сб: з 9:00 до 18:00;
Нд - вихідний
  • Інтернет магазин Пекар – Кондитер Пн-пт: з 9:00 до 18.00 Сб-нд: вихiдний . Перерва: нема
  • Харків пр-т Героїв Харкова 133 Пн-сб: з 9:00 до 18.00 Нд: вихiдний . Перерва: нема Неділя вихiдний
0 Кошик

Кошик

Ваш кошик порожній!

Гарбузова олія

У даній категорії немає товарів.

Гарбузова олія

Олія з гарбузового насіння має незвичайний коричневий колір. Хоч воно і відоме багатьом, проте не можна назвати його дуже популярним для використання у кулінарії. Тим не менш, воно має масу різних властивостей, як і інші олії, які благотворно впливають на організм. Вся справа не тільки на користь такого продукту як гарбуз, але і в його кісточках, властивості яких відомі досить давно.

Корисні властивості та склад

Олія з гарбуза, отримана шляхом холодного віджиму насіння цієї рослини, є дуже корисною. І хоча є інші способи отримання продукту, проте саме сиродавлене найкраще і має велику кількість компонентів, які позитивно впливають на організм.

Справа в тому, що в даному продукті немає вуглеводів, а білок є тільки в залишковій кількості. При цьому в олії немає холестерину і пуринових сполук (які шкідливі хворим з подагрою).

Саме тому даний продукт вважається 100% жировмісним. До нього у великій кількості входять жирні кислоти рослинного походження.

Воно багате на рослинний гемоглобін – хлорофіл. Даний компонент насичує клітини організму киснем, розносячи його тканинами.

Також містяться і вітаміни:

• жиророзчинні – А, К, Е;

• водорозчинні – С, В, РР, Р.

У кулінарії

Олія з гарбуза має приємний насичений аромат, характерний для самої рослини. При цьому його смакові риси досить приємні. Варто звернути увагу на колір – нерафінований продукт матиме коричневий відтінок.

Гарбузову олію відмінно використовувати для овочевих салатів. При цьому воно добре поєднується практично з будь-яким м'ясом. Продукт не гірчить, а тому не надає гіркоти готовим стравам.

Цікавим виявиться його поєднання з іншими оліями, такими як оливкова або соняшникова. При цьому таке змішування зовсім не псує смаку страв, а швидше ще більше розкриває його.

Хоча воно чудово поєднується з м'ясом, проте смажити на ньому не рекомендується. Справа в тому, що вона втрачає свої корисні властивості при дії високої температури. Тому краще оббризкувати вже готову страву рослинною олією з насіння гарбуза.

Відмінним компонентом стане продукт у складі різних соусів, особливо тих, які подають до тушкованих гарнірів та/або овочів.

А ось щодо зберігання даного продукту, то рекомендується зберігати його в скляній тарі. Воно збереже свої властивості у темному прохолодному місці. Однак при цьому холодильник не рекомендується використовувати.

Також важливо відзначити, що гарбузова олія не повинна бути основним компонентом. Воно розкриває свої смакові та ароматичні якості виключно як доповнення.

Де придбати

Придбати натуральну нерафіновану олію з гарбузового насіння можна в інтернет-магазині Пекар-Кондитер. Олія першого холодного віджиму оптом та в роздріб об'ємом від 50ми до 1 л. Кожен знайде в нас те, що потрібно.

Швидка реєстрація

У мене вже є аккаунт

Відновлення пароля

Купити в один клік

Можеш смачніше?

Запропонуй свій фірмовий рецепт!

Ми передзвонимо Вам максимально швидко

Реєстрація

У мене вже є аккаунт
Або

Зареєструватися через соц.сети

Ви можете зареєструватися за допомогою облікових записів соціальних мереж

Вхід в особистий кабінет

Забули пароль?
Або

Ввійти як користувач

Всі доступні товари з рецепта додані в кошик.
Щоб редагувати кількість і оформити замовлення перейдіть в кошик

Дякую! Ваша заявка прийнята

Подати заявку на опт

Отримай знижку -20% при реєстрації на перше замовлення

Зареєструватися

Отримай знижку -15%

Підпишись на нашу розсилку.

Пекар-Кондитер став ближче

Підпишіться на наші сторінки в соціальних мережах