Кошик
Ваш кошик порожній!
Фільтр
Ціна
Лопатка кухарська - незамінний інструмент на кухні як любителів, так і професійних кухарів. На сьогоднішній день у продажу можна зустріти масу варіантів виконання даного інвентарю. Вироби розрізняються:
• за матеріалом;
• конструкції;
• формі робочої поверхні.
Всі ці характеристики впливають на вибір лопатки, яка полегшить виконання тих чи інших операцій.
• деревини;
• пластика;
• силікону;
• металу;
• виріб може бути комбінованим.
Дерев'яні лопатки екологічні, коштують недорого, при дотриманні умов експлуатації прослужать довго. Основні їх недоліки:
• вбирають рідини і запахи;
• розшаровуються при тривалому контакті з рідиною, паром;
• при пересушуванні здатні тріснути.
Для того щоб інструмент служив довше:
• при виборі варто звернути увагу на якість обробки поверхні (повинна бути відшліфована до гладкості, не мати дефектів),
• перед першим застосуванням необхідно просочити деревину спеціальним маслом для кухонного дерев'яного інвентарю,
• уникати тривалого контакту лопатки з рідкими і жирними середовищами, а при тривалому зіткненні з дуже гарячими поверхнями (конфорка, борт сковороди) можливо обвуглювання і займання.
Дерев'яна лопатка кулінарна стане відмінним помічником при смаженні, зняття готових штучних виробі з дека, перемішуванні салатів, приготуванні заварних кремів, мармеладу і карамелі. Також це хороший вибір для роботи з посудом, що має антипригарне покриття.
Пластикові моделі також нешкідливі для антипригарного покриття, мають порівняно невисоку вартість, тендітні і універсальні. При виборі необхідно орієнтуватися на якісні моделі з харчового термостійкого пластика, нейлону. Якісні вироби витримують температуру до + 260 ° С. Вони яскраві і завдяки зручності виробництва можна зустріти в продажу лопатки всіляких форм.
Край таких лопаток технологічно можливо виконати досить гострим, що полегшить процес перевертання виробів.
Лопатки кондитерські, виконані з монолітного силікону відрізняються високою гнучкістю, тому перенести, перемішати або перевернути ними щось проблематично, зате вони допоможуть повністю зібрати крем або тісто зі стінок миски для змішування, не залишаючи досить дорогі інгредієнти. Такий інструмент прекрасно впоратися з нанесенням напіврідких продуктів (збитих вершків і кремів) на торти і пироги. Силікон для лопаток повинен використовуватися щільний, харчової, а поверхня не повинна мати дефектів. М'яка кромка не травмує захисне покриття на посуді.
Кращим універсальним рішенням стануть силіконові лопатки з металевим або пластиковим сердечником, який додасть жорсткість виробу і розширить варіанти його використання для кухні.
Найбільш довговічними є лопатки з нержавіючої сталі - це вибір професіоналів. З звичайних кухонь їх потіснили вироби з інших матеріалів, так як гострий край металевого інструменту небезпечний для сковороди, що має антипригарне покриття. Такий інвентар зручно мити, очищати, він не боїться високих температур, вологи. Сталь має високу теплопровідність, тому для захисту рук часто додаються дерев'яні та пластикові накладки на ручки. Для того щоб знизити ризик травмування металевим інструментом антипригарного шару, деякі виробники покривають робочі поверхні тонким шаром тефлону.
При виборі комбінованих виробів варто звертати увагу на якість стиків різних матеріалів. Це місце небезпечно не тільки підвищеним ризиком поломки. Туди можуть забиватися частинки їжі, ретельно промити їх досить складно, а значить, неминуче почнуть розмножуватися бактерії - не гігієнічне рішення. У цій ситуації може допомогти кип'ятіння протягом п'яти хвилин, але воно можливе лише для моделей, вироблених з силікону і металу. Так само знімна робоча частина лопатки досить часто зіскакує з ручки при приготуванні каш, перемішуванні досить щільних мас.
Керамічні, латунні, порцелянові, мідні, срібні та інші інструменти, основна якість яких - естетика призначені не для приготування їжі, а сервіровки.
Лопать лопаток може бути:
• цільної гладкої;
• мати отвори для стікання надлишків жиру або бульйону;
• бути увігнутою або мати бортики для зручності роботи з соусами, сиропами і іншими рідкими і напіврідкими субстанціями.
Крім класичних універсальних видів лопаток зустрічаються спеціалізовані.
Так лопатка для тортів і піци має трикутну форму і один загострений край, що дозволяє розділити податливе виріб і покласти шматочок на тарілку.
Лопатки для використання на грилі виробляються з довгими ручками, володіють великою міцністю на вигин, так як стейки і антрекоти мають досить значну масу.
При виборі інструмента необхідно спиратися на те, для чого ви його будете використовувати. Вибирати розмір робочої поверхні варто виходячи їх розмірів посуду, в обсязі якої нею доведеться маневрувати, а так само продукту, який ви будете переміщати, перевертати, підчіплювати: ніжну рибу зручніше розташувати на великій площі, це мінімізує шанси, що шматочок розпадеться, а щільне печиво стерпить і вузьку смужку матеріалу. Також фахівці радять дотримуватися правила: форма робочої поверхні лопатки повинна відповідати формі кулінарного виробу, з яким належить взаємодіяти: трикутне - для трикутного, кругле - для круглого.
Для зручності краще мати на кухні лопатки різних розмірів і з різних матеріалів. А купити інвентар оптом і в роздріб ви можете у нас.
Всі доступні товари з рецепта додані в кошик.
Щоб редагувати кількість і оформити замовлення перейдіть в кошик
Дякую! Ваша заявка прийнята
Пекар-Кондитер став ближче
Підпишіться на наші сторінки в соціальних мережах