Кошик
Ваш кошик порожній!
Фільтр
Ціна
Цукор відомий всім. Його використовують як для приготування різних страв, масового виробництва та просто як підсолоджувач, для напоїв та інше. Для масового виробництва, як правило, використовується буряк. І набагато рідше – очерет. Але передбачаються й інші види, які мають індивідуальні особливості: харчову цінність, смак, колір та інше. Для того, щоб вибрати оптимальний для себе варіант, варто ознайомитися з основними різновидами та їх головними характеристиками.
Звичайний цукор – сахароза без додаткових компонентів. Оскільки цей компонент є висококалорійним, то необхідно вживати його помірно. Якщо знати міру, то стане відмінним джерелом гормонів радості, а значить підвищить настрій.
Протягом тривалого часу технологія виробництва не змінюється і передбачає певний алгоритм.
1. Буряк ретельно миють, а потім подрібнюють.
2. Відбувається вироблення сиропу.
3. Проводиться фільтрація.
4. Випарюється сироп, доки повністю не видалятимуться надлишки води.
5. Проводиться кристалізація вакуумом.
6. Розділяється цукор за рахунок застосування центрифуги.
7. Просушується, після чого й виходить пісок.
Залежно від видів, цукор класифікують на:
• очеретяний;
• кокосовий, він пальмовий;
• буряковий.
Залежно від текстури класифікують на:
• рафінований;
• нерафінований.
Буряковий білий продається він у вигляді піску або рафінаду (у кубиках). Другий варіант популярний серед місць комунального харчування. Рафінад виготовляють з піску, розчинивши у воді та профільтрувавши. І лише після цього його рафінують.
Коричневий очеретяний нерафінований, чим пояснюється його колір.
Кокосовий часто ще називають пальмовим. Абсолютно натуральний, чим пояснюється його вища ціна.
Для виробництва використовуються суцвіття кокоса. У його основи робиться кілька надрізів, а поруч закріплюють посудину, яка швидко наповнюється соком. Після цього сироп очищають і випарюють, поки він не придбає консистенцію густого сиропу. Виробники можуть його залишити в такому стані і продавати в рідкому вигляді. Або провести подальшу кристалізацію. Цей вид користується великою затребуваністю, оскільки відрізняється меншою калорійністю, ніж білий і очеретяний,
Цукор, як і будь-який харчовий продукт, має певний термін зберігання. Якщо зберігати його при t до +25, він не втратить свої властивості протягом 8 років.
Цукор шматковий у кубиках та пісок представлений на сайті Пекар кондитер.
Всі доступні товари з рецепта додані в кошик.
Щоб редагувати кількість і оформити замовлення перейдіть в кошик
Дякую! Ваша заявка прийнята
Пекар-Кондитер став ближче
Підпишіться на наші сторінки в соціальних мережах