Кошик
Ваш кошик порожній!
Фільтр
Ціна
Рис користується популярністю, завдяки наявності великої кількості різновидів по виду, ступеня обробки, формою і країні вирощування. А така велика класифікація дозволить приготувати дійсно неймовірно смачні суші, роли і гарніри до будь-якої страви.
Щоб вибрати рис, який найкраще розкриє смак страви, важливо враховувати вид:
• бурий - багатий на вітаміни групи В і комплекс незамінних амінокислот;
• чорний - дієтичний, тому активно використовується для схуднення, а також підвищує стійкість до стресів і зменшує втому;
• дикий володіє вишуканим ароматом з горіховою ноткою;
• коричневий - цільнозерновий рис, який не містить глютену, тому підходить для алергіків;
• червоний, рекомендований до вживання під час вагітності і після пологів, оскільки запобігає виникненню анемії.
За ступенем обробки класифікують на:
• пропарений - напівпрозорий з бурштиновим відливом, який пропадає в процесі приготування.
• нешліфований - найкорисніший рис, оскільки зберігає найбільшу кількість вітамінів, мінералів, але володіє специфічним присмаком;
• шліфований - білий і напівпрозорий, що відрізняється низькими поживними властивостями.
Пропарений готується на 15 хвилин довше, ніж інші види, але зберігає більше корисних вітамінів. За підсумком варіння - розсипчастий і клейкий. Нешліфований характерного коричневого відтінку, тому підходить не для всіх видів страв. Тоді як шліфований дозволить вразити красивою подачею.
За формою може бути:
• довгозерний;
• круглим.
Довгозернистий - зернятка, довжиною до 8 мм білого і коричневого відтінків, які після варіння розсипчасті. Круглий має коротші зерна, довжиною до 5 мм. Містить велику кількість крохмалю, поглинає багато води і сильно розварюється. Завдяки кремовій структурі активно застосовують в пудингах, запіканках, кашах і суші.
Залежно від перерахованих вище особливостей, рис також поділяють на певні сорти.
Басматі - смачний елітний сорт, що володіє приємним ароматом. Вирощують його в Індії та Пакистані. Відрізняється горіховому смаком і розсипчастою, завдяки чому є прекрасним рішенням для гарніру до будь-якої страви.
Жасминовий - тайський рис, який відрізняється білосніжним кольором і м'якістю, легким квітковим ароматом. Зерна не зварюються, мають гарну довгу форму.
Також поділяють рис по країнам вирощування. З основних країн виробників рису, можна виділити -японскій, тайський, китайський, індійський, пакистанський, іранський, турецька, корейська, іспанська, узбецький і краснодарський
В асортименті інтернет-магазину Пекар-Кондитер також є ферментований рис, який застосовується в м'ясопереробної промисловості.
Всі доступні товари з рецепта додані в кошик.
Щоб редагувати кількість і оформити замовлення перейдіть в кошик
Дякую! Ваша заявка прийнята
Пекар-Кондитер став ближче
Підпишіться на наші сторінки в соціальних мережах