Кошик
Ваш кошик порожній!
Фільтр
Ціна
Фісташка - один із найпопулярніших видів горіхів. Їх використовують як закуски до різних напоїв і як спосіб декорування кондитерських виробів. Також вони можуть бути повноцінним інгредієнтів у кулінарії при приготуванні перших та других страв, а також десертів.
Фісташкове дерево вважається одним із найдавніших плодоносних рослин в історії людства. Воно може жити упродовж 400 років. Батьківщина фісташок - Західна Азія. Популярність цього дерева розпочалася з моментів походів Олександра Македонського. Тоді ці горіхи особливо цінувалися, оскільки символізували родючість і достаток. Цікаво, що китайці цей вид горіха вважають щасливим, оскільки бачать у його шкаралупі посмішку.
Серед покупців прийнято фісташку вважати горіхом. Але серед ботаніків це кістянка.
Фісташки пропонуються на ринку у таких видах:
• сирі;
• очищені;
• солоні;
• смажені.
Сирі горіхи користуються найбільшою популярністю, оскільки максимально зберігають позитивні властивості. Але не кожен шлунок може легко їх переварити, тому рекомендується додатково проколювання.
Очищені фісташки мають попит для кулінарії, оскільки дозволяють суттєво заощадити час у процесі готування.
Солоні та смажені горіхи популярні як вид закусок для пива та інших алкогольних напоїв.
Дієтолог рекомендує фісташки до вживання для:
• відновлення психоемоційного фону, серцево-судинної системи;
• тонізації;
• відмінної профілактики розвитку інфарктів та атеросклерозу;
• насичення організму калієм та магнієм;
• наповненням організму лютеїном, що благотворно впливає на очі.
Завдяки таким корисним властивостям такі горіхи активно використовуються в медицині. Їх рекомендується вживати, якщо є проблеми із розладом шлунка. А також вони надають допомогу при бронхіті, оскільки мають протикашльовий ефект. Їх регулярне вживання дозволяє передбачити розвиток діабету.
Методом холодного віджиму виходить фісташкова олія, яка також корисна у застосуванні, оскільки має вітаміни А, В і Е.
Фісташки активно застосовуються в кулінарії, особливо при приготуванні салатів, десертів та соусів. Фісташкове морозиво користується особливою затребуваністю, оскільки відрізняється гарним кольором та особливим смаком.
Кулінари люблять експериментувати з цими горіхами, тому додають їх у пасту, панкейки та інше.
Придбати такі горішки пропонуються на вагу. Такий спосіб найзручніший, оскільки відразу можна визначити неякісні горішки, а також придбати необхідну вагу. Щоб зберегти їхню насиченість смаку та приємну крихтість, потрібно звернути увагу на правильність їх зберігання.
Ці горішки віддають перевагу темним і сухим місцям. І зберігати їх можна не лише на полиці, а й у холодильнику, або навіть у морозильній камері. Рекомендується для них придбати скляну тару. Якщо горіхи вже очищені, то вони зберігають свою корисність протягом 3 місяців, тоді як у шкаралупі – до 1 року.
Всі доступні товари з рецепта додані в кошик.
Щоб редагувати кількість і оформити замовлення перейдіть в кошик
Дякую! Ваша заявка прийнята
Пекар-Кондитер став ближче
Підпишіться на наші сторінки в соціальних мережах