Кошик
Ваш кошик порожній!
Фільтр
Ціна
Яскравий калейдоскоп цукатів на зрізі кексу чи булочки одразу задає настрій, викликає приємні дитячі спогади про сімейні чаювання у вихідні. Натуральні в'ялені зацукровані фрукти надають випічці відомий смак і аромат, вони є невід'ємною частиною багатьох традиційних солодощів італійської та близькосхідної кухоны, паски та кулічі, використовуються як наповнювач цукерок та шоколадних плиток, а багато хто розглядає цукати як кориснішу альтернативу цукеркам та печіву.
Цукати сушені ведуть свій родовід із країн Середземномор'я та Близького Сходу, де зацукровування було чи не єдиною можливістю зберегти надовго стиглі плоди. Цим і обумовлено широке застосування продукту в кухнях цих регіонів. Пізніше спосіб заготування поширився у всьому світі, а східні солодощі знайшли шанувальників у всіх куточках планети.
Процес виготовлення цукат полягає в наступному:
1. Фрукти нарізають часточками.
2. Бланшують їх у киплячому цукровому або сахаро-паточному сиропі.
3. Висушують та покривають ще одним шаром сиропу або цукровою пудрою.
Для виробництва відбираються фрукти, ягоди, овочі та горіхи із щільною текстурою, здатні зберігати форму та насичуватися сиропом.
Якщо технологічні процеси не порушені, а умови зберігання дотримані, якісні цукати не злипаються, зберігають привабливий вигляд та смакові якості надовго. Кращими і більш натуральними вважаються солодощі, виготовлені без додавання барвників, але за рахунок термічної обробки фрукти та ягоди тиряють свій кольор. Для додання яскравого зовнішнього вигляду можуть додаватися якісні харчові барвники, використання ж консервантів, крім цукру, при виготовленні неприпустимо.
Потрібно розуміти, що виробництво досить трудомістке, і добрі цукати не можуть бути недорогими. Різка різниця в ціні має викликати питання якості продукту. На жаль, недобросовісні виробники використовують низькосортну сировину, а іноді й зовсім виварені відходи, стабілізовані желатином, присмачені щедрою порцією штучних ароматизаторів. Тому не всі цукати, які можна знайти у продажу, однаково смачні та корисні. Ми цінуємо свою репутацію і працюємо тільки з відповідальними постачальниками, щоб ви могли насолоджуватися найкращими продуктами.
Основна користь цукатів у великому вмісті клітковини, що сприяє нормалізації роботи кишківника. Ряд вітамінів (А, В, РР), а також цинк, залізо, калій та магній зберігаються у смачних шматочках навіть після висушування при високих температурах. При більш щадних методах виробництва у фруктах залишається і вітамін С. А отже, цукати – справді корисна та поживна альтернатива фабричним цукеркам. Імбирні та цитрусові часточки допоможуть у боротьбі із застудою.
Також цукати чудово вписуються як перекушування у харчування спортсменів на програмі інтенсивних тренувань. Висока енергетична цінність продукту, забезпечена великою кількістю цукру, також буде плюсом при складанні раціону людей, які страждають на виснаження, займаються важкою фізичною працею, хайкінгом, альпінізмом і скелелазанням.
Як зазначалося вище, продукт має порівняно високу калорійність, яка все ж таки в півтора-два рази нижча, ніж у шоколаду. Отже, необхідно контролювати їх споживання і не захоплюватися. Крім цього, варто виключити цукати з раціону дітей до 5 років, для яких продукт з великою кількістю клітковини та цукру може бути дуже важким.
Шукайте ідею солодких сувенірів, простих у виконанні? Зверніть увагу на цукати у шоколаді. Все, що знадобиться для цього - це якісні сухофрукти та розплавлений шоколад. Зупиніть свій вибір на великих кубиках та палочках. Підсушувати шматочки краще на металевому підносі або вкритій плівкою дошці.
Якщо ж ви володієте навичками темперування шоколаду, то подрібнені цукати стануть чудовим варіантом начинки для цукерок або наповнювача шоколадної плитки. Також вони прикрасять і урізноманітнюють смак домашнього печива.
Пелюстки, слайси, чіпси, цілісні ягоди та часточки підійдуть для прикраси десертів, а кубики багато століть додають у пісочне, бісквітне, здобне тісто дріжджове.
Оптом і в роздріб купити цукати фруктів, ці яскраві солодкі шматочки можна в нашому магазині.
Всі доступні товари з рецепта додані в кошик.
Щоб редагувати кількість і оформити замовлення перейдіть в кошик
Дякую! Ваша заявка прийнята
Пекар-Кондитер став ближче
Підпишіться на наші сторінки в соціальних мережах