Кошик
Ваш кошик порожній!
Фільтр
Ціна
Популярність вівсяного борошна зростає з кожним днем. Вона лежить на полицях магазинів нарівні з іншими видами — пшеничною, гречаною, кукурудзяною. Перевага цієї муки в тому, що вівсяне зерно навіть після переробки зберігає свої корисні властивості.
Овес відомий ще з часом Стародавньої Греції та Стародавнього Риму, але також використовувався в раціоні кельтів, слов'ян та англосаксів. Борошно з вівса активно використовується у кулінарії. Наприклад, для випікання в Англії вівсяне борошно – обов'язковий інгредієнт у будь-якому рецепті. На її основі готують млинці та печиво, а також капкейки, пироги, сирники та хліб.
Така широка сфера застосування пояснюється наявністю різних її видів:
• толокна (цільнозернова);
• муки дрібного помелу.
Щоб зробити толокно, потрібно спочатку зерно проростити, потім замочити або пропарити, висушити, а потім злегка обсмажити, очистити і подрібнити. З цієї маси можна приготувати киселі та каші, які рекомендуються для діабетиків.
Цей вид борошна незамінний для приготування дієтичних страв. До того ж, завдяки додаванню цього інгредієнта, страва виходить м'якшою та повітрянішою. Але необхідно враховувати, що випічка на її основі зберігається набагато менше, ніж з інших видів.
Вівсяне борошно дозволяє приготувати на її основі печиво, яке користується надзвичайною популярністю завдяки варіативності приготування. До нього можна додати горіхи, родзинки, мед, шоколад, і смак звичного ласощів розкриється зовсім інакше. Щоб зробити печиво смачнішим, рекомендується додати до нього корисні компоненти: моркву, гарбуз, ягоди та сухофрукти. Вівсяний кисіль подобається як дорослим, і дітям. При цьому вражає не лише приємним смаком та ароматом, але й зміцнює імунітет та стабілізує роботу печінки. Щоб доповнити смак цього напою, варто вдосконалити мед, молоко або варення. Млинці, приготовані на основі цього борошна, виходять швидше, ніж на пшеничній. Також вони ситніші і корисніші. Рекомендується додавати трохи вівсяного борошна та інші види, щоб випічка була розсипчастою і хрусткою.
Але оскільки у її складі багато глютену, то вимішати тісто буде непросто. Для нівелювання такого недоліку варто додатково використовувати лляне борошно.
Борошно з вівсянки відрізняється такими позитивними властивостями:
• регулює жировий обмін в організмі;
• допомагає при хворобах ШКТ;
• відновлює сили при нервових стресах;
• сприяє відновленню кісток та тканин після травм.
Цей вид борошна справді дуже корисний. Але слід розуміти, що випічку на її основі необхідно вживати обмежено, щоб не збільшилися обсяги вашої фігури. А також із цією крупою необхідно бути обережним тим, хто не перетравлює глютен. Для схуднення рекомендується використовувати як корисний замінник.
Всі доступні товари з рецепта додані в кошик.
Щоб редагувати кількість і оформити замовлення перейдіть в кошик
Дякую! Ваша заявка прийнята
Пекар-Кондитер став ближче
Підпишіться на наші сторінки в соціальних мережах