Кошик
Ваш кошик порожній!
Фільтр
Ціна
Агар агар - загусник, яким часто замінюють пектин та желатин. Може продаватися у вигляді порошку або платівки. Вибір форми залежить від особистих переваг, оскільки з позитивним властивостям відмінностей немає.
Агар агар не містить жирів: складається на 5% з білка та на 95% - вуглеводів. А також має у своєму складі магній, залізо, кальцій, йод.
Такий склад обумовлений такими особливостями його виготовлення:
• водорості висушуються на сонці;
• потім поміщають у спеціальний контейнер, наповнений гарячою водою;
• промивають холодною водою, щоб унеможливити попадання бруду та інших компонентів;
• проварюються протягом 2 годин;
• проводять фільтрацію;
• повністю охолоджують;
• обробляють пресом;
• подрібнюють;
• просушують та упаковують у спеціальні упаковки.
Зазначається, що цей компонент позитивно впливає на стан щитовидної залози. А також відрізняється такими позитивними властивостями:
• знижує калорійність страв, виготовлених на його основі;
• знижує кислотність у шлунку;
• стабілізує рівень глюкози у крові.
Активно використовується для приготування в кулінарії, особливо для випікання та приготування таких солодощів:
• зефіру;
• варення;
• джему;
• крему;
• мармеладу.
У промисловості він також активно використовується для виробництва консервів, молочних виробів. Найчастіше цей інгредієнт можна побачити у складі продуктів, призначених для діабетиків.
Щоб використовувати його для кондитерських виробів, необхідно:
• розвести у воді;
• почекати, доки не закипить;
• дати охолонути.
Перед використанням агар агару необхідно замочити у холодній рідині на 15 хв. Натуральний агар агар все більше користується популярністю, внаслідок зростання попиту на ЗВЖ.
Його перевага порівняно з желатином у тому, що навіть якщо додасте більше, ніж потрібно, то смак страви не зіпсується. Після того, як він застигне, торт чи інший кондитерський виріб, прикрашений ним, збереже гарний вигляд, навіть у сильну спеку.
Але желе, приготоване на його основі, не тане в роті, як желатинове, його потрібно розжовувати. А така особливість – на любителя.
Але однозначно він стане чудовою альтернативою яйцям для кондитерської випічки, що особливо важливо для веганів.
Всі доступні товари з рецепта додані в кошик.
Щоб редагувати кількість і оформити замовлення перейдіть в кошик
Дякую! Ваша заявка прийнята
Пекар-Кондитер став ближче
Підпишіться на наші сторінки в соціальних мережах