Кошик
Ваш кошик порожній!
Фільтр
Ціна
Всупереч поширеній думці, рижикову олію виготовляють не з однойменних грибів. Рижик – це олійна рослина. Його батьківщиною вважаються схід Європи та Азія.
Незважаючи на невелику популярність як рослини, так і самого продукту, воно, проте, є дуже корисними і часто застосовується в нешироких колах.
Воно має унікальний склад і його можна вживати всім, оскільки у нього відсутні різні протипоказання. Олію рижикову нерафіновану застосовують як самостійний продукт, а також використовують у кулінарії, хоча й не так часто як інші олії.
У маслі поєднується ідеальний баланс поліненасичених та насичених кислот. Основними є омега-3 і -6. Щодо вітамінів, то найбільша концентрація у вітаміну Е. Саме це знижує ймовірність окислення продукту.
Варто відзначити великий вміст магнію в цьому продукті. При цьому воно багате на різні біологічно-активні речовини, такі як:
• фітостероли;
• фосфоліпіди;
• хлорофілі.
Вони мають різноманітні корисні властивості: протипухлинні, бактерицидні, антисклеротичними та ін. Також продукт дуже ефективний у боротьбі з гормональними проблемами та хворобами передміхурової залози.
Через велику кількість корисних речовин і таких різноманітних властивостей, масло широко застосовується у профілактиці різних захворювань. Особливою користю воно відрізняється для органів серцево-судинної системи. Так як компоненти, що входять в рижикову олію, підвищують еластичність судин і сприяють виведенню холестерину з організму, не дозволяючи йому накопичуватися.
Продукт здатний стабілізувати артеріальний тиск, за рахунок входять до складу вітамінів К, Е, D, F. Також додаткові елементи нормалізують рівень гемоглобіну та лімфоцитів.
Саме тому рижикова олія активно бореться з такими захворюваннями як:
• варикоз;
• анемія;
• стенокардія;
• ішемія та ін.
Корисна олія з рижика і для ШКТ. Воно благотворно впливає на слизову, за рахунок достатньої концентрації речовин, що надають бактерицидну дію. Відповідно олія значно покращує мікрофлору їм корисно в період лікування «важкими» ліками, такими як антибіотики.
Також цей продукт активно бореться з гельмінтозом. Лікарі призначають рижикову олію як один із додаткових засобів у боротьбі з хворобою.
Вживання олії дозволено вагітним, годуючим та маленьким дітям. Єдиним протипоказанням є наявність панкреатиту, оскільки рудик здатний викликати загострення захворювання.
Рижикова олія в кулінарії можна застосовувати як будь-яку іншу рослинну. Воно не боїться термічної обробки і не втрачає корисних властивостей за високої температури, як багато олії.
Тому їм можна не лише заправляти гарніри, супи та салати, а також використовувати при термічній обробці різних продуктів. При жарінні і гасінні рижикова олія не втрачає свій первозданний смак і аромат. Хоча варто врахувати, що високі температури все-таки гублять частину корисних речовин.
Також рижикову олію додають у ПП кондитерські вироби та випічку. Почасти дієтичною вона стає саме через нього, хоча багато залежить і від інших компонентів.
Непогано виходять соуси з додаванням такої олії. При цьому можна використовувати продукт не тільки для холодних, але і гарячих соусів. Смачним і корисним воно виявиться при заправці в легкий овочевий салат, до якого можна додати пряні трави і отримати відмінну повноцінну дієтичну страву.
Через свою енергетичну цінність і багатий склад цю олію часто використовують під час дієт. Також його використовують вегетаріанці, оскільки воно надає почуття насиченості. А ось його аромат навпаки – викликає голод.
Купити рижикову олію оптом та в роздріб можна в магазині Пекар-Кондитер. Ви отримаєте якісний натуральний продукт недорого. Якщо ви бажаєте поекспериментувати з новим видом олії, ми готові запропонувати вам обсяг всього 50 мл.
Всі доступні товари з рецепта додані в кошик.
Щоб редагувати кількість і оформити замовлення перейдіть в кошик
Дякую! Ваша заявка прийнята
Пекар-Кондитер став ближче
Підпишіться на наші сторінки в соціальних мережах