Кошик
Ваш кошик порожній!
Фільтр
Ціна
Мигдаль прийнято вважати горіхом, але біологи наполягають на тому, що це кісточковий плід, який культивували в Азії ще в 4 столітті до н. Він користується великою популярністю і, як правило, поставляється із США та Іспанії. Сфери застосування мигдалю різноманітні. Часто його використовуються для кулінарії, особливо для випікання: кексів, тортів та інше.
Багато хто стверджує, що мигдаль з'явився на території сучасної Туреччини. У давнину цвітіння мигдалю символізувало новий рік. Його також використовували для бальзамування. Підтверджено це тим, що сліди мигдальної олії знайшли в гробниці єгипетського царя Тутанхамона.
Згодом корисні властивості мигдалю виявлялися активнішими, і були гідно оцінені парфумерами, виробниками косметики та інше.
Мигдаль цінується ще з часом Стародавньої Греції за красу квітів та смак плодів. Його склад має такі корисні властивості:
• містить мононенасичені жири, клітковину та білок;
• має антиоксиданти;
• багатий на вітамін Е;
• має магній, який дозволяє ефективно боротися з діабетом та знизити кров'яний тиск;
• знижує рівень холестерину у крові.
Мигдальний горіх прийнято розділяти на такі категорії:
• солодкий;
• гіркий.
Гіркий мигдаль має неїстівні ядра. Якщо вони потраплять до організму людини, то миттєво викличуть сильне отруєння. Тому для промислових цілей їх використовують для вичавки олії, яка необхідна для виробництва парфумерії та олії.
Солодкий мигдаль розрізняють за способом доведення до готовності:
• свіжі;
• підсмажені;
• підсолені;
• для приготування різноманітних солодощів, шоколаду, лікерів.
У кондитерці з нього готують марципан, праліну, нугу або туррон та макаруни. Мигдальна паста також має попит, оскільки арахісова для багатьох занадто жирна.
Цей горіх неймовірно цінний, оскільки навіть шкаралупі є застосування.
Може продаватися у такому вигляді:
• у шкаралупі;
• смажений;
• сирий;
• бланширований;
• сушений;
• неочищений;
• очищений;
• тертий.
Його можна їсти як свіжим, так і додавати при виготовленні солодощів із тіста, шоколаду, лікеру. В результаті отримайте вишуканий смак.
З мигдалю роблять вітамінізоване молоко, яке користується особливою популярністю серед тих, хто страждає на непереносимість лактози. А також часто застосовується веганами та вегетаріанцями. У китайській та індонезійській кухні мигдаль додають у багато м'ясних страв, салатів та супів.
Є мигдаль варто обмежено, оскільки він може стати причиною появи зайвої ваги.
Мигдаль продається на вагу. Вибираючи цей горіх, важливо звернути увагу на зовнішній вигляд та структуру горіха, яка має бути рівною та бархатистою. Якщо побачите плісняву на його поверхню, то такий мигдаль брати не варто.
За умови, що такий горіх продається в шкаралупі, необхідно звернути увагу на її вигляд. Горіхи не повинні між собою відрізнятися ні за кольором, ні за запахом.
Щоб зберегти корисні властивості мигдалю, необхідно вибрати місце, куди не потраплятимуть сонячні промені.
Всі доступні товари з рецепта додані в кошик.
Щоб редагувати кількість і оформити замовлення перейдіть в кошик
Дякую! Ваша заявка прийнята
Пекар-Кондитер став ближче
Підпишіться на наші сторінки в соціальних мережах