Кошик
Ваш кошик порожній!
Фільтр
Ціна
Якщо шукайте максимально універсальний соус, це однозначно томатний. При додаванні його в блюдо воно виходить красивого насиченого відтінку і з кислинкою. Для приготування такого соусу використовують томати чи пасту з них.
Вперше соус із томатів почали використовувати ще народи Майя. Але тоді його робили не для кулінарії, а як лікарську суміш. Вони вірили, що той, хто його їсть, буде здоровим і сильним. І все завдяки яскравому контрастному кольору. У кулінарії його стали використовувати лише 400 років тому, коли томати були завезені в Європу іспанцями, які завоювали Нове Світло. Примітно, що європейці спочатку не оцінили переваги помідорів, використовуючи їх для приготування отрути. Але спробувавши одного разу страви на його основі, популярність їх лише зростала.
Томатний соус професійні кулінари та досвідчені домогосподарки часто рекомендуються до пасти, для тефтелей, голубців, піци. Він настільки смачний та легкий, що також може використовуватись для консервації.
Затребуваність таких соусів обумовлена їх універсальністю, оскільки є в рецептах багатьох національних страв. Але кожен народ готує його залежно від індивідуальних особливостей. До них “національних соусів” відносять аджику, аррабіату, кетчуп, червоний песто та багато інших.
Залежно від особливостей приготування їх умовно поділяють на такі категорії:
• гострий;
• солодкий;
• кисло-солодкий.
Гострі готуються внаслідок додавання гострого або пекучого перцю. Солодкий не передбачає гостроти, радує радістю пікантністю. Завдяки поєднанню компонентів, які створюють оригінальний смак, варто спробувати для приготування закусок, овочів, м'яса або риби
За текстурою можуть бути густими та рідкими, тому легко можна підібрати оптимальний варіант.
Всі доступні товари з рецепта додані в кошик.
Щоб редагувати кількість і оформити замовлення перейдіть в кошик
Дякую! Ваша заявка прийнята
Пекар-Кондитер став ближче
Підпишіться на наші сторінки в соціальних мережах