Кошик
Ваш кошик порожній!
Фільтр
Ціна
Олія з насіння чорного кмину досить поширена. Його застосовують у кулінарії різних країн. І хоча у нас воно не користується великою популярністю, проте багато хто знає про корисні та приємні смакові якості самої рослини.
У кулінарії нашого регіону кмин частіше використовують як пряність для різних страв, а от масло з нього застосовують не так охоче. Для того, щоб урізноманітнити свої страви і зробити їх ще більш незвичайними, варто спробувати додати в них кминову олію.
Цей продукт неодноразово піддавався різним дослідженням із боку вчених. Було доведено, що його користь через унікального складу. Основні речовини, які цьому сприяють:
• тимол;
• тимогідрохінон;
• тимохіноном.
Дані хімічні сполуки є унікальними та вкрай дієвими у боротьбі з грибком (а відповідно з грибковими інфекціями). Вони здатні знищити близько 30 патогенних мікроорганізмів, які завдають шкоди людині.
Кминова олія має такі корисні властивості як:
• протизапальне;
• антиоксидантна;
• протипухлинна.
Продукт є профілактичним засобом для багатьох важких захворювань, таких як: астма та цукровий діабет. І корисний при інших хворобах (особливо нервової системи): шизофренія, аутизм, хвороба Альцгеймера, недоумство, депресії, хвороба Паркінсона.
Олію з кмину призначають хворим на туберкульоз.
Продукт багатий на вітаміни групи В і містить такі корисні елементи як: залізо, фосфор, мідь, цинк та ін. Олія з насіння кмину має позитивний вплив на системи та органи. Тому здатне боротися із системними захворюваннями. Зокрема воно корисне для:
• печінки;
• системи травлення;
• як протиалергічний засіб;
• при екземах та псоріазі;
• для імунної системи;
• серцевого м'яза.
Існує достатньо народних рецептів на основі даного рослинного продукту, які допомагають у боротьбі з різними захворюваннями та неприємними відчуттями (такими як зубний біль).
Проте для його вживання існує значне протипоказання – вагітність. Справа в тому, що олія містить рослинні гормони, які можуть стимулювати родову діяльність.
Застосування олії чорного кмину в кулінарії не дуже поширене. Однак його все ж таки додають у деякі страви.
Найчастіше – у різні страви де є рис. При цьому як на стадії приготування, так і до готових продуктів. Олія надає золотистого кольору та цікавого смаку, характерного даній рослині. Воно присутнє в рецептах овочевих страв, таких як рагу та салати.
Саме цим інгредієнтом ароматизують хлібобулочні вироби. Кмин, як приправу, не рідко застосовують у пекарській справі. По-справжньому майстерні майстри воліють додавати саме кминову олію. Воно додасть схожий аромат і смак, але при цьому не відчуватиметься (на відміну від прянощів).
Рекомендується робити з нього салатну заправку, проте варто змішувати з іншими рослинними маслами. У разі можна поекспериментувати.
Олія здатна замінити, кмин у вигляді висушеної прянощі, у багатьох стравах. Тому не треба побоюватися додавати його до різних рецептів.
До речі, продукт іноді рекомендують вживати самостійно. Це необхідно для імунної системи, а також нормалізації рівня холестерину. У такому випадку достатньо однієї їдальні ложка на день буде дуже корисною для організму.
Придбати недорого якісну натуральну олію із насіння чорного кмину легко в магазині Пекар-Кондитер. У нас ви знайдете різні обсяги нерафінованого ароматного продукту за доступними цінами оптом та в роздріб.
Всі доступні товари з рецепта додані в кошик.
Щоб редагувати кількість і оформити замовлення перейдіть в кошик
Дякую! Ваша заявка прийнята
Пекар-Кондитер став ближче
Підпишіться на наші сторінки в соціальних мережах