Кошик
Ваш кошик порожній!
Фільтр
Ціна
Сито для борошна - одне з найстаріших винаходів для полегшення приготування їжі. Перша і ключова його функція - очищення дрібнодисперсних сипучих продуктів (борошна, какао, цукрової пудри, крохмалю) від зовнішніх забруднень, злежалих грудочок.
Також сито служить для насичення борошна киснем, що особливо важливо при роботі з дріжджовим тестом, так як він необхідний для живлення і росту дріжджів. Тісто, а значить, і готові вироби виходять пружними, з великими виразними порами, відрізняються кращими смаковими якостями.
Сито кулінарне також полегшує процес змішування сухих інгредієнтів. По-перше, відбувається механічне перемішування в процесі коливання. По-друге, продукти розподіляються рівномірно в суміші при проходженні через решітку.
У продажу можна зустріти різні моделі, більшість з яких буде порівняно недорогими завдяки простоті конструкції.
Моделі, які мають дерев'яний каркас традиційні, коштують недорого, але вбирають запахи, якщо на поверхні існують дефекти і нерівності, вони забиваються частинками. Такі вироби примхливі у догляді і мають невеликий термін експлуатації в порівнянні з аналогами з інших матеріалів.
Пластмасове сито кулінарне легке, хороша альтернатива металевому побратимові. Пластик для виготовлення застосовується якісний, харчової. Можна зустріти моделі з ободом з термостійкого пластика, що дозволить використовувати їх в гарячих середовищах. Поверхня матеріалу гладка, не вбирає жири, вологу і запахи.
Металеві сита обода виробляються з нержавіючої сталі. Це вибір професійних кондитерів, так як вони довговічні, їх допускається мити в посудомийній машині (стосується моделей з металевими сітками). У продажу можна знайти металеві сита досить великого діаметра або взагалі прямокутної, квадратної форми.
Також можна класифікувати інструмент за матеріалом сіток, які виготовляються з:
• капрону;
• поліефірних волокон;
• кінського волоса;
• тонких металевих дротиків.
Капронові сітки легкі, але бояться світла, зберігати їх краще в шафі.
Вироби з поліефірних волокон не такі примхливі, можуть зберігатися і на відкритих полицях, єдиним їх недоліком є провисання сіточки з часом, що не відбивається на експлуатаційних характеристиках.
Металеві решітки виробляються з нержавіючої сталі, що не провисають, допускається їх миття в посудомийній машині. При необхідності можна прокип'ятити інструмент.
За конструкцією сито може бути:
• традиційним циліндричним з ручками або без;
• конічним або сферичним: сітка створює певну форму, а каркасом служить не широкий циліндр, а тільки обруча з металу або пластику. Таким чином, збільшується площа робочої поверхні. Подібні моделі зручні для проціджування.
• механічні гуртки-сита. Модель являє собою витягнуте по висоті циліндричне сито з складається з двох деталей ручкою-дугою, натискання на одну частину якої надає руху розташовані всередині лопаті, що забезпечує просування борошна до сітки. Ця конструкція зручна тим, що дозволяє вберегти від забруднення робочу поверхню, але призначена для просіювання невеликих порцій.
Застосування сита не обмежується тільки попередніми просеиванием сухих інгредієнтів. З його допомогою легко покрити тонким шаром цукрової пудри готову випічку. Після можна помістити виріб на кілька хвилин в духовку під гриль для отримання ароматної хрусткою карамельною скоринки, або пройтися по ній з тією ж метою кулінарної пальником.
Через сітки протирають фрукти і ягоди для отримання гомогенного пюре.
Також крізь них зціджують заварні крему і курди, щоб домогтися однорідної ніжної текстури, без грудочок і згорнулися яєчних пластівців.
Сито - воістину універсальний інструмент. Досвідчені кулінари радять мати на своїй кухні колекцію моделей розрізняються конструкцією розмірами і вибирати те, що максимально підходить для поставлених завдань.
Всі доступні товари з рецепта додані в кошик.
Щоб редагувати кількість і оформити замовлення перейдіть в кошик
Дякую! Ваша заявка прийнята
Пекар-Кондитер став ближче
Підпишіться на наші сторінки в соціальних мережах