Кошик
Ваш кошик порожній!
Фільтр
Ціна
Скалка - валики, використовувані для розкочування тіста по силіконовому килимку, мастики або інших пластичних матеріалів і кулінарних інгредієнтів. Розрізняються по
• матеріалу;
• конструкції;
• характеру робочої поверхні;
• додаткових опцій;
• також існують вироби спеціального призначення.
Традиційні дерев'яні качалки для тіста можна знайти на будь-якій кухні.
Вони мають ряд переваг:
• натуральний матеріал, до якого приємно торкатися;
• досить важкі, що полегшує процес розкочування тіста;
• повсюдне поширення - їх можна придбати не тільки в спеціалізованому відділі для кондитерів, а й в звичайному господарському або посудній магазині;
• доступна ціна.
Плюси врівноважуються мінусами:
• деревина боїться тривалого контакту з водою, парою, а значить, не варто мити інвентар в посудомийній машині;
• складно дезінфікувати;
• навіть до ретельно відшліфованою поверхні прилипає тісто, а значить, для розкочування доведеться користуватися плівками або пергаментом, пріпилять поверхню борошном;
• з часом поверхня руйнується, відшаровуються невеликі волокна, які можуть потрапити у виріб.
Недорогі качалки при цьому досить довговічні, якщо за ними правильно доглядати: не залишати мокрими, обробляти спеціальним маслом, періодично шліфувати. Використовувати їх можна тільки для розкочування тіста. Зупинити свій вибір стоїть на моделях з твердих порід: дуб, бук, липа, ясен.
Сучасні кам'яні скалкии виготовляються з мармуру. Вони досить важкі, через що складно працювати з тонким і дуже пластичним тестом. Зате їх можна нагріти і зайнятися розкочуванням пісочного тіста, або навпаки охолодити для роботи з рубаним. Основних правил при їх експлуатації два:
• уникати різких температурних перепадів;
• не допускати ударів поверхні, щоб уникнути відколів і тріщин.
Такий виріб вимагає вправності, що не універсально, але виглядає солідно і здатне прикрасити будь-яку кухню, стане прекрасним подарунком.
Металева качалка відноситься вже до професійного інвентарю, тому що полегшує роботу з інгредієнтами, вимогливими до температур робочої поверхні і навколишнього середовища. Її, так само як і мармурову, можна охолоджувати і нагрівати відповідно до рецептури. У продажу зустрічаються моделі, вага яких можна регулювати, заливаючи всередину воду. За металевими скалками легко доглядати:
• до гладкої поверхні нічого не прилипає,
• вона не забивається шматочками продуктів,
• не вбирає запахи,
• не боїться ударів і коливання температур,
• можна мити в посудомийній машині,
• легко дезінфікувати.
Легкі силіконові моделі підкуповують поверхнею, до якої нічого не прилипає. Якщо використовувати їх в парі з силіконовим килимком для розкочування, пласт тесту або мастики буде ідеально гладким з двох сторін. Силіконовий інвентар можна мити в посудомийній машині. Якісний непористий силікон легко піддається дезінфекції, його поверхня не забивається.
Силіконові качалки універсальні: підходять для роботи з тестом, мастикою, декоративними матеріалами.
Моделі з пластику відрізняються невисокою ціною і різноманіттям форм. Але варто купувати качалки у відповідальних постачальників, вони повинні бути сертифіковані. Професійні моделі відчутно дешевше аналогів, вироблені в Китаї можуть виявитися токсичними, мати нерівну, шорстку робочу поверхню. Хороші пластикові качалки - акрилові, як і силіконові, вони підходять для роботи і з тестом, і з мастикою. При покупці обов'язково переконатися, що підходять для роботи з продуктами харчування, так як широко поширені акрилові качалки в творчості (для роботи з пластикою, холодним фарфором, глиною, солоним тістом).
Пластикові качалки невибагливі в догляді, мають порівняно невисоку ціну. При використанні таких моделей необхідно стежити, щоб інструмент не контактував з гарячою поверхнею конфорок, дека, форм, також варто уникати механічних пошкоджень (порізи, відколи).
Конструкція деяких скалок передбачає можливість обважнення: відкручується ручка, порожнина заповнюється водою, крупою, сіллю, пекарськими кульками для випічки тарталеток.
Існують нарівні з цільними моделями обертаються. Такі качалки складаються з ручок, з'єднаних стрижнем, на який надітий циліндр. Подібна конструкція полегшує розкочування, так як кисті рук залишаються без руху.
Поверхня скалок може бути не тільки гладкою, але рельєфною. Це дозволяє наносити візерунок на вже розкатаний пласт тесту або мастики в один прийом. Для цього ролик притискається щільно, щоб надрукувати весь малюнок. Досить поширені на ринку фігурні різновиди качалок для пряників і печива. З їх допомогою наноситься не тільки візерунок, а й виконується розмітка для розрізів. Дуже красиво виглядають різьблені дерев'яні качалки, які можуть стати прекрасним подарунком початківцям кулінарам-аматорам і справжнім профі. О-пліч з подібними качалками йдуть різьблені пряникові дошки: форми з малюнком заповнюються тестом, яке накочується гладким роликом зверху, пізніше виймається виріб з уже декорованою поверхнею.
Розмір качалки краще вибирати виходячи з цілей. Так, для роботи з тестом на пиріжки і вареники краще вибрати невеликий валик, а найтонші листи для пахлави зручніше розгортати довгою тонкою качалкою, довжина якої буде обмежена тільки робочою поверхнею.
Краще мати під рукою різноманітний інвентар, щоб вибирати качалки, виходячи з поставлених завдань.
Всі доступні товари з рецепта додані в кошик.
Щоб редагувати кількість і оформити замовлення перейдіть в кошик
Дякую! Ваша заявка прийнята
Пекар-Кондитер став ближче
Підпишіться на наші сторінки в соціальних мережах