Кошик
Ваш кошик порожній!
Фільтр
Ціна
Горіхи можуть удосконалити будь-яку страву і бути простим і вдалим декором. А фундук ще й неймовірно корисний. Для цього, щоб горіх дійсно порадував прекрасним смаком і наситив організм корисними компонентами, важливо правильно його вибрати, зберігати та використовувати під час приготування.
Фундук – плід ломбардського горіха. Такий чагарник може досягти висоту 10 м. Навесні дозрівають плоди, тоді як восени вже можна збирати врожай.
Візуально фундук схожий на ліщину, тому його часто називають лісовим горіхом. Але фундук з'явився внаслідок спроб культивування ліщини.
Переваги його в тому, що:
• має потужну кореневу систему, завдяки якій інтенсивно вбирає необхідні компоненти з ґрунту для свого розвитку;
• менше піддається хворобам порівняно з іншими видами горіхів;
• відрізняються чудовим смаком.
Фундук був відомим ще давнім грекам. Ще в той час активно використовувалися, як і його молоді плоди, так і дозрілі. Молоде ядро білого кольору має ніжну текстуру, але при цьому злегка похрустує на зубах. Тоді як повністю зрілий горіх - хрусткий і має характерний горіховий смак.
Корисні властивості проявляються в тому, що горіх має велику енергетичну цінність. Тому жмені таких горішків достатньо для повноцінного та корисного перекушування. Такі горіхи обов'язково повинні бути в раціоні спортсменів та людей, які займаються активною фізичною роботою.
Фундук відрізняється такими позитивними властивостями:
• багатий білок, необхідний для побудови власних клітин організму;
• насичений вітамінами групи В, С, Е;
• має калій, залізо, кобальту, фосфор та інше.
Рекомендується до вживання людьми, які страждають від цукрового діабету та захворювань судин.
Щоб такі горіхи були до смаку кожному, вони пропонують такі види:
• бланшировані;
• смажені;
• у шкаралупі;
• сирі;
• очищені;
• мелені.
Їх можна їсти як окремо, так і використовувати для випікання. У кондитерських виробах додаються як начинка або елемент декору залежно від розміру помелу.
Можна використовувати їх і в кулінарії при приготуванні салатів, перших або інших страв, поєднуючи з м'ясом. Але на його основі кухарі часто готують і соуси.
Вважається, що найкорисніший варіант - свіжий, тобто той, який не пройшов обробку впливом високих температур. Але шлунку переварити його непросто, тому рекомендується його трохи просмажити. Різні сорти на вагу пропонуються на сайті Пекар-Кондитер.
Всі доступні товари з рецепта додані в кошик.
Щоб редагувати кількість і оформити замовлення перейдіть в кошик
Дякую! Ваша заявка прийнята
Пекар-Кондитер став ближче
Підпишіться на наші сторінки в соціальних мережах