Кошик
Ваш кошик порожній!
Фільтр
Ціна
Якщо хочеться поекспериментувати під час готування, але при цьому не витрачати на це багато часу та грошей, варто купити соєвий соус. Їм можна заправити різні салати, маринувати м'ясо чи рибу, і додати кілька крапель у будь-яку страву, щоб додати йому досконалості.
Соєвий соус виробляють шляхом ферментування соєвих бобів та пшениці. Кулінари вже встигли оцінити його переваги, додаючи його під час приготування риби, м'яса та інше. Винайшли його китайці ще 1000 років тому, але до Європи він потрапив лише у XVII столітті внаслідок торгівлі Голландії з Японією.
Смак може відрізнятися, залежно від особливостей соусу, який може бути:
• світлим – більше соєвих бобів та менше пшениці;
• темним, відрізняється червонувато-коричневим із сильним запахом.
Соєвий соус, виготовлений за класичною рецептурою, має глютен, оскільки містить пшеницю. Але на ринку окремо пропонується також безглютеновий.
Залежно від виду, його класифікують на:
• класичний;
• теріяки;
• бальзамічний.
Класичний соус рекомендується тим, хто вирішив приготувати страву китайської чи японської кухні. Ця добавка відрізняється помірною солоністю та густотою, що ідеально підходить для суші та ролів. Використання такого соусу дозволить значно знизити кількість солі, що однозначно сподобається тим, хто віддає перевагу здоровому способу життя.
Якщо необхідний варіант, який найкраще розкриє свої смакові якості під час приготування на грилі, то варто придбати Теріякі. Відрізняється натуральними прянощами, багатим смаком та насиченою консистенцією. Завдяки таким перевагам активно використовується кулінарами, які пропонують смачні страви у вуличних кафе. Саме неймовірний аромат цього соусу приваблює повз людей, що проходять, заглянути в таке кафе, і спробувати страву від шефа.
Бальзамічний славиться низькою калорійністю, а також багатим складом, оскільки має мікроелементи. Популярний при приготуванні салатів, соусів та маринадів. Але не варто піддавати його термічній обробці.
Виробництво передбачає виконання таких етапів:
• вимочування соєвих бобів у воді;
• прожарювання пшениці;
• змішування соєвих бобів та пшениці, та наполягання їх протягом 2-3 днів;
• додавання води та солі та витримування суміші до 8 місяців;
• дозрілу суміш висипають на тканину і вичавлюють, щоб відокремити рідину;
• потім рідину пастеризують, щоб убити бактерії, та наливають у пляшки.
Якщо технологію твору було дотримано, то в його складі немає нічого, крім води, пшениці, сої та солі. А отже, цей продукт повністю натуральний.
Для того щоб смак соусу розкрився максимально, важливо дотримуватися пропорцій. Салат цим точно не зіпсувати, тому пропорції є суто індивідуальними. Важливо враховувати, що сіль вже не потрібна. А ось лимонний сік та зелень ніколи не втрачають актуальності.
Смак соусу не повинен перебувати інгредієнти страви. Це добре помітно, якщо використовувати його для суші та ролів. Рекомендується також для скоринки під час запікання. Для цього змастіть м'ясо за кілька хвилин до готовності сумішшю із соєвого соусу та меду. Застосовують також маринування.
Всі доступні товари з рецепта додані в кошик.
Щоб редагувати кількість і оформити замовлення перейдіть в кошик
Дякую! Ваша заявка прийнята
Пекар-Кондитер став ближче
Підпишіться на наші сторінки в соціальних мережах