Знижка 10% при замовленнi вiд 1200 грн
Пн-пт: з 8:00 до 18:00;
Сб, Нд - вихідний
  • Харків, пр-т Героїв Харкова 133 Пн-сб: з 9:00 до 17.00 Нд: вихiдний . Перерва нема Неділя вихiдний
  • Харьков, ЗАЧИНЕНО Магазин на Сумському ринку (вул. Культури 8, місце 45) Пн-нд: з 9:00 до 19:30
0 Кошик

Кошик

Ваш кошик порожній!

Кондитерські шпателя

Фільтр

Ціна

-
Фільтр
Сортувати:
Кількість товарів:
Швидкий перегляд
Купити в один клік Мастихіни для роботи з мастикою 5 шт
Мастихіни для роботи з мастикою 5 шт
Арт: 367011
Залишилося 10 шт
Мастихіни - набір шпателів із 5 штук для роботи з мастикою. Робоча частина зроблена з нержавіючої ст...
200.00 грн/шт
В кошик
Швидкий перегляд
Швидкий перегляд
Купити в один клік Набір металевих шпателів
Набір металевих шпателів
Арт: 367007
Товар закінчується
  • Харків, Московський проспект - 2.00шт
Набір металевих шпателів - незамінний інвентар на робочому місці як кондитера-початківця, так і проф...
70.00 грн/шт
В кошик
Швидкий перегляд
Швидкий перегляд
Купити в один клік Шпатель для мастики
Шпатель для мастики
Арт: 367001
В наявності
Шпатель для мастики - необхідний інвентар, що застосовується в процесі обтягування десертів. Скребок...
25.00 грн/шт
В кошик
Швидкий перегляд
Швидкий перегляд
Купити в один клік Шпатель для шоколаду
Шпатель для шоколаду
Арт: 367006
В наявності
Кожен кондитер знає, що для роботи з шоколадом знадобиться спеціальний інвентар. Маючи в арсеналі шп...
110.00 грн/шт
В кошик
Швидкий перегляд
Швидкий перегляд
Купити в один клік Шпатель кондитерський
Шпатель кондитерський
Арт: 367008
В наявності
Кондитерський шпатель або лопатка - незамінний помічник на кухні будь-якого кондитера. Без допомоги ...
80.00 грн/шт
В кошик
Швидкий перегляд
Швидкий перегляд
Купити в один клік Шпатель металевий з вигином
Шпатель металевий з вигином
Арт: 367004
В наявності
Виготовлений шпатель з вигином з міцного сталевого матеріалу. Його поверхня покрита напиленням, що н...
100.00 грн/шт
В кошик
Швидкий перегляд

Кондитерські шпателя

Без чого не обійтися при складанні та декоруванні торта

Кондитерський шпатель - спеціальна лопаточка, що має широке застосування в кулінарії:

• Оброблення тесту, відділення від загальної маси невеликих шматочків без порушення структури;

• Формування тесту на столі;

• Викладення його в форми і на листи;

• Вирівнювання поверхні тесту;

• Збірка та декорування тортів і тістечок;

• Переміщення готового кондитерського виробу з підставки для збірки на підкладку або блюдо.

Очевидно, що інструмент носить більш професійний характер, але він здатний полегшити багато процесів і на звичайних кухнях.

Як вибрати

Кулінарні шпателі виробляють з:

• металу;

• пластика;

• силікону;

• дерева;

• скло.

Кожен з цих матеріалів має свої переваги, грунтуючись на яких, варто робити вибір на користь тієї або іншої моделі, виходячи з поставлених перед інструментом цілей.

Шпателі з нержавіючої сталі:

• міцні і жорсткі, не гнутися при роботі, зберігаючи геометрію,

• довговічні,

• не вбирають запахи,

• їх легко чистити, дезинфікувати,

• можна мити в посудомийній машині.

Вони мають досить гострий край, що полегшує роботу, але, не розрахувавши силу, таким інструментом можна пошкодити робочу поверхню. Тому робота з металевими шпателями вимагає вправності.
пластикові шпателі

Порівняно недорогі, при цьому якісних виробів в продажу досить багато. Перед покупкою інструменту варто переконатися, що він зроблений з харчового пластику, поверхня і кромки рівні, а кути квадратних і прямокутних моделей прямі. Хороші моделі можна придбати в спеціалізованих кондитерських магазинах.

Пластик м'якше металу, а значить, ризик пошкодити стіл або випадково травмуватися в процесі роботи знижується. З цієї ж причини найчастіше з пластмас виготовляються овальні і трикутні шпателі з зубчиками і без. Шкребками з зубчастим або гребінчастим краєм зручно декорувати бічну поверхню тортів: приставили інструмент до десерту і запустили обертання столика.

Силіконові шпателі

Зазвичай не дуже довгі, виконуються в формі лопаточки або округлого скребка. Матеріал дуже гнучкий, так що краще віддати перевагу більш товстим моделям, або виробам з сердечником із пластику, металу. Важливим є наявність скошеного краю. Таким інструментом зручно змішувати інгредієнти, перемішувати крему і глазурі, викладати на їх поверхню ніжні крему і збиті вершки.

Дерев'яні шпателі

Варіант, скоріше, аксесуарів для фуд-фото, він додасть автентичності композиціям з хлібом, дріжджовим тестом, готової випічкою. Це не найкращий вибір для роботи з кремами і збірки тортів: при тривалому контакті з рідинами і напіврідкими середовищами, вбирає вологу, розбухає, з часом розшаровується, що робить їх невідповідним інструментом для вирівнювання торта. Але з огляду на те, що стоять досить недорого, це непоганий вибір для новачків в якості тренувального або допоміжного інструменту.

Скляні

Ці моделі виглядають оригінально, мають гладку поверхню, невибагливі в догляді, але дуже крихкі.

Доступні форми

Також можна розділити шпателі за формами, серед різноманіття яких найбільш популярні наступні.

Традиційний кондитерський скребок. Візуально може бути схожий на будівельного побратима, або бути виконаний у формі округлої або прямокутної пластини. Металеві скребки мають ручку. Застосовуються такі шпателі для роботи з тестом, очищення поверхні від прилиплих інгредієнтів. Наявність такого інструменту істотно заощадить час і сили на вирівнюванні торта. Секрет простий: нещільно притисніть скребок до поверхні торта, перевіривши його перпендикулярність до платформи (для цього і варто приділяти увагу геометрії інструменту), поверніть столик. Один-два кола і перед вами торт з ідеальними боками. Досить часто виробники наносять на скребки розмітку - така лінійка в процесі приготування завжди під рукою, допоможе відміряти рівні шматки тесту, мастики, марципану. Велика робоча поверхня шпателя використовується для перенесення готового десерту на підкладку або блюдо.

Шпателі-палети мають вигляд прямої або вигнутої пластини з ручкою і округленим торцем. Саме ними вирівнюється торт, перемішується і наноситься крем. Довжину краще вибирати виходячи з розміру коржів, щоб вона перевершувала їх діаметр. Також ними скидаються надлишки глазурі з тортів, шоколаду при виробництві цукерок.

Серед інвентарю кондитера можна знайти і мастехіни - невеликі шпателі з робочою поверхнею у вигляді фігурної лопатки. Прийшли вони в кондитерську справу з живопису і полегшують процес нанесення малюнка.

Кутовий шпатель допоможе сформувати ідеальний стик горизонтальної та вертикальної поверхонь торта.

Не існує універсального шпателя, що дозволяє ідеально виконати всі операції, тому в залежності від необхідного функціоналу слід віддати перевагу тим чи іншим моделям, або завести цілий парк інвентарю, у чому ми з радістю вам допоможемо. Ви можете купити пекарські шпателі в нашому магазині оптом і в роздріб.

Швидка реєстрація

У мене вже є аккаунт

Відновлення пароля

Купити в один клік

Можеш смачніше?

Запропонуй свій фірмовий рецепт!

Ми передзвонимо Вам максимально швидко

Реєстрація

У мене вже є аккаунт
Або

Зареєструватися через соц.сети

Ви можете зареєструватися за допомогою облікових записів соціальних мереж

Вхід в особистий кабінет

Забули пароль?
Або

Ввійти як користувач

Всі доступні товари з рецепта додані в кошик.
Щоб редагувати кількість і оформити замовлення перейдіть в кошик

Дякую! Ваша заявка прийнята

Подати заявку на опт

Отримай знижку -20% при реєстрації на перше замовлення

Зареєструватися

Отримай знижку -15%

Підпишись на нашу розсилку.

Пекар-Кондитер став ближче

Підпишіться на наші сторінки в соціальних мережах