Кошик
Ваш кошик порожній!
Фільтр
Ціна
Без чого не обійтися при складанні та декоруванні торта
Кондитерський шпатель - спеціальна лопаточка, що має широке застосування в кулінарії:
• Оброблення тесту, відділення від загальної маси невеликих шматочків без порушення структури;
• Формування тесту на столі;
• Викладення його в форми і на листи;
• Вирівнювання поверхні тесту;
• Збірка та декорування тортів і тістечок;
• Переміщення готового кондитерського виробу з підставки для збірки на підкладку або блюдо.
Очевидно, що інструмент носить більш професійний характер, але він здатний полегшити багато процесів і на звичайних кухнях.
Кулінарні шпателі виробляють з:
• металу;
• пластика;
• силікону;
• дерева;
• скло.
Кожен з цих матеріалів має свої переваги, грунтуючись на яких, варто робити вибір на користь тієї або іншої моделі, виходячи з поставлених перед інструментом цілей.
Шпателі з нержавіючої сталі:
• міцні і жорсткі, не гнутися при роботі, зберігаючи геометрію,
• довговічні,
• не вбирають запахи,
• їх легко чистити, дезинфікувати,
• можна мити в посудомийній машині.
Вони мають досить гострий край, що полегшує роботу, але, не розрахувавши силу, таким інструментом можна пошкодити робочу поверхню. Тому робота з металевими шпателями вимагає вправності.
пластикові шпателі
Порівняно недорогі, при цьому якісних виробів в продажу досить багато. Перед покупкою інструменту варто переконатися, що він зроблений з харчового пластику, поверхня і кромки рівні, а кути квадратних і прямокутних моделей прямі. Хороші моделі можна придбати в спеціалізованих кондитерських магазинах.
Пластик м'якше металу, а значить, ризик пошкодити стіл або випадково травмуватися в процесі роботи знижується. З цієї ж причини найчастіше з пластмас виготовляються овальні і трикутні шпателі з зубчиками і без. Шкребками з зубчастим або гребінчастим краєм зручно декорувати бічну поверхню тортів: приставили інструмент до десерту і запустили обертання столика.
Зазвичай не дуже довгі, виконуються в формі лопаточки або округлого скребка. Матеріал дуже гнучкий, так що краще віддати перевагу більш товстим моделям, або виробам з сердечником із пластику, металу. Важливим є наявність скошеного краю. Таким інструментом зручно змішувати інгредієнти, перемішувати крему і глазурі, викладати на їх поверхню ніжні крему і збиті вершки.
Варіант, скоріше, аксесуарів для фуд-фото, він додасть автентичності композиціям з хлібом, дріжджовим тестом, готової випічкою. Це не найкращий вибір для роботи з кремами і збірки тортів: при тривалому контакті з рідинами і напіврідкими середовищами, вбирає вологу, розбухає, з часом розшаровується, що робить їх невідповідним інструментом для вирівнювання торта. Але з огляду на те, що стоять досить недорого, це непоганий вибір для новачків в якості тренувального або допоміжного інструменту.
Ці моделі виглядають оригінально, мають гладку поверхню, невибагливі в догляді, але дуже крихкі.
Також можна розділити шпателі за формами, серед різноманіття яких найбільш популярні наступні.
Традиційний кондитерський скребок. Візуально може бути схожий на будівельного побратима, або бути виконаний у формі округлої або прямокутної пластини. Металеві скребки мають ручку. Застосовуються такі шпателі для роботи з тестом, очищення поверхні від прилиплих інгредієнтів. Наявність такого інструменту істотно заощадить час і сили на вирівнюванні торта. Секрет простий: нещільно притисніть скребок до поверхні торта, перевіривши його перпендикулярність до платформи (для цього і варто приділяти увагу геометрії інструменту), поверніть столик. Один-два кола і перед вами торт з ідеальними боками. Досить часто виробники наносять на скребки розмітку - така лінійка в процесі приготування завжди під рукою, допоможе відміряти рівні шматки тесту, мастики, марципану. Велика робоча поверхня шпателя використовується для перенесення готового десерту на підкладку або блюдо.
Шпателі-палети мають вигляд прямої або вигнутої пластини з ручкою і округленим торцем. Саме ними вирівнюється торт, перемішується і наноситься крем. Довжину краще вибирати виходячи з розміру коржів, щоб вона перевершувала їх діаметр. Також ними скидаються надлишки глазурі з тортів, шоколаду при виробництві цукерок.
Серед інвентарю кондитера можна знайти і мастехіни - невеликі шпателі з робочою поверхнею у вигляді фігурної лопатки. Прийшли вони в кондитерську справу з живопису і полегшують процес нанесення малюнка.
Кутовий шпатель допоможе сформувати ідеальний стик горизонтальної та вертикальної поверхонь торта.
Не існує універсального шпателя, що дозволяє ідеально виконати всі операції, тому в залежності від необхідного функціоналу слід віддати перевагу тим чи іншим моделям, або завести цілий парк інвентарю, у чому ми з радістю вам допоможемо. Ви можете купити пекарські шпателі в нашому магазині оптом і в роздріб.
Всі доступні товари з рецепта додані в кошик.
Щоб редагувати кількість і оформити замовлення перейдіть в кошик
Дякую! Ваша заявка прийнята
Пекар-Кондитер став ближче
Підпишіться на наші сторінки в соціальних мережах