Кошик
Ваш кошик порожній!
Фільтр
Ціна
Важко уявити смак їжі без солі. Її вживання у помірних кількостях, як примха гурманів, а й необхідність правильного функціонування клітин організму. Розберемося, яка сіль найкорисніша і найсмачніша
Продукт, який є на кожній кухні – біла кухонна сіль. Основна перевага – відсутність специфічних смаків та запахів. При виробництві сіль проходить ретельне очищення. Цю сіль також називають харчовою чи кам'яною.
Йодована сіль також популярна, як і кухонна. Занадто великої різниці між ними немає. Йодована додатково збагачена йодидом калію. Її рекомендують додавати до раціону при дефіциті йоду. Однак варто бути обережним, тому що при низці хвороб щитовидної залози надмірне споживання йоду може нашкодити. Йодовану сіль використовують без термічної обробки, тому що при підвищених температурах вона втрачає свої властивості.
Головна відмінність морської солі – спосіб видобутку – природний. Через натуральне походження вона зберігає багато мікроелементів, серед яких калій і магній. У ній також міститься йод, тому слід попередньо проконсультувати з лікарем перед вживанням. Ця сіль вважається «справжньою», тому що не піддається істотним чисткам.
Гімалайська сіль з кожним днем підкорює дедалі більше сердець гурманів. Її привабливий ніжно-рожевий, іноді червоний колір у поєднанні із вмістом корисних мікроелементів роблять її незамінною в приготуванні страв корисного харчування.
Чорна сіль — не звична для нас, проте одна з найкорисніших. У ній високий вміст сірководню, який забезпечує такий незвичайний колір. З її допомогою підвищують апетит, вона також благотворно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту.
Нітритна сіль – суміш звичайної харчової солі з добавкою нітритом натрію. Найчастіше застосовується при масштабному чи крафтовому виробництві м'ясних продуктів як консервант.
Четверева сіль має таку назву, тому що готується в один день на рік - Великий четвер перед Великоднем. Її змішують із житнім хлібом та висівками, при цьому все разом обсмажується. Така сіль часто використовується релігійними людьми для приготування страв.
Сванська, розмаринова та копчена солі – це суміш звичайної солі з різними спеціями та травами. Часто використовується на професійній та домашній кухні для додавання страви вишуканого смаку.
Яку ж сіль вибрати? Універсальної відповіді це питання немає. Тут кожен орієнтується на власні переваги та потреби організму. Головне дотримуватися правила: вживати не більше 5 г на добу.
На сайті Пекар-Кондитер можна знайти будь-який вид солі для своєї кухні.
Всі доступні товари з рецепта додані в кошик.
Щоб редагувати кількість і оформити замовлення перейдіть в кошик
Дякую! Ваша заявка прийнята
Пекар-Кондитер став ближче
Підпишіться на наші сторінки в соціальних мережах