Кошик
Ваш кошик порожній!
Фільтр
Ціна
Все популярнішим стає підтримка режиму харчування, який повністю виключає глютен. Це речовини білкової природи, виявлені у всіх злакових ячменях, житі, пшениці, вівса. У поодиноких випадках речовина може викликати непереносимість. Але для пекарів клейковина просто потрібна для того, щоб зробити тісто м'яким, еластичним.
Борошно клейковини, якщо змочити її водою, має сірий колір. Глютен у сухому вигляді не позбавлений виражених органолептичних властивостей.
Суха клейковина містить такі корисні, а іноді незамінні речовини:
• 18 різноманітних амінокислот, які обов'язково потрібні для нормального функціонування організму (метіонін, лізин, треонін та ін.);
• численні вітаміни кількох груп групи, мікро та макроелементи;
• вуглеводи;
• сліди сірки, азоту та водню.
Продукти, що містять глютен, відрізняються такими позитивними властивостями для організму:
• сприяє утворенню гемоглобіну;
• активує регенерацію тканин різного типу;
• стимулює імунну систему;
• стабілізує функціонування шлунково-кишкового тракту;
• зміцнює кістки.
Все це забезпечується наявністю великої кількості вітаміноподібних речовин і мінералів у засвоюваній формі.
Дієтологи та лікарі-гастоентерологи рекомендують включати до раціону пшеничну клейковину тим, хто постійно залучений до важкої роботи фізичного характеру. Тобто тим, хто займається професійним спортом, має важкі умови праці та інше.
Залежно від основного компонента глютен класифікують на:
• кукурудзяний;
• пшеничний;
• гречаний;
• пшеничний;
• картопляний.
Пшенична клейковина має багато переваг, але не рекомендується до вживання тими, хто має індивідуальну непереносимість. Активно застосовується для приготування хліба, пельменів, вареників, макаронних виробів. Зазначається, що також може бути у складі жувальних гумок, кормів у рибному господарстві, м'ясопродуктів.
Гречаний глютен використовують у виробництві всіляких печива, домашніх млинців, смачних оладок та підвищення енергетичної та поживної цінності виробів з тіста.
Кукурудзяний глютен використовується для комбікормів та кормових раціонів. Виходить він у процесі переробки кукурудзи. Цей компонент дозволяє суттєво економити на поживних добавках.
Клейковина в борошні добре підходить для вироблення сушок.
Всі доступні товари з рецепта додані в кошик.
Щоб редагувати кількість і оформити замовлення перейдіть в кошик
Дякую! Ваша заявка прийнята
Пекар-Кондитер став ближче
Підпишіться на наші сторінки в соціальних мережах