Знижка 10% при замовленні від 1500 грн!
Давайте українською?
Давайте!
Пн-сб: з 9:00 до 18:00;
Нд - вихідний
  • Інтернет магазин Пекар – Кондитер Пн-пт: з 9:00 до 18.00 Сб-нд: вихiдний . Перерва: нема
  • Харків пр-т Героїв Харкова 133 Пн-сб: з 9:00 до 18.00 Нд: вихiдний . Перерва: нема Неділя вихiдний
0 Кошик

Кошик

Ваш кошик порожній!

Чай

Чай

Чай: як вибрати та купити найкращий?

Пізнання чайної культури — насправді цікавий і цікавий процес. Щоб знайти свій вид чаю, в першу чергу, варто ознайомитися з основними. Така класифікація залежить від особливостей виробництва, кількості сонячного світла та інших важливих критеріїв.

Основні види та особливості

Усі види чаю можна поділити на 7 основних груп. Білу вирощують на сході Китаю. Особливість його в тому, що така рослина покривається пухом, а ґрунт нічим не обробляється. Тому таке чайне листя відрізняється складом, який володіє корисними мінералами, вітамінами та антиоксидантами. Смак напою напевно сподобається гурманам, оскільки відрізняється легкістю, а також ніжним ароматом і злегка вловимим післясмаком.

Жовтий чай характерний незвичайними способами вирощування та збирання врожаю. Важливо, щоб усередину не потрапляв кисень, оскільки тільки так вдасться досягти ідеального запаху та смаку.

Зелений передбачає підсушування та обсмажування, тому має насичено-свіжий, ясний смак та аромат.

Особливість улунів полягає в ступені ферментації та прожарювання. Вважається бадьорим напоєм, тому найчастіше його п'ють вранці.

Червоний припускає, що листя спочатку ферментується, а потім термічно обробляються. В результаті такий напій відрізняється терпкістю та незвичайним післясмаком.

Щоб отримати ароматний пуер, збираються лише особливі пагони. Після цього вони витримуються протягом тривалого часу. Роки витримки впливають на смак, а також вплив на організм — вплив відбувається набагато м'якше. Якщо чай витримується протягом тривалого часу, то напій на його основі має глибокий землисто-деревний аромат і насичений горіхово-земляний смак. Якщо листя молодше, то відрізняється терпкістю з вираженими відтінками сухофруктів.

Ароматизований може мати у складі як натуральні добавки, так і синтетичні.

Будь-який чай відрізняється індивідуальними перевагами, і його вибір залежить від особистих уподобань.

Залежно від країни вирощування класифікується на:

• турецька;

• індійська;

• китайська;

• марокканський;

• карпатська;

• цейлонський;

• грузинський;

• узбецька;

• монгольська;

• азербайджанський;

• тайська;

• єгипетська.

Щоб його було зручно заварювати в будь-яких умовах, пропонується:

• у гранулах;

• у пакетах;

• у пачках;

•    на вагу;

• у банках;

• пакетований;

• гранульований;

• пресований.

Особливості вирощування листя впливають як на смак напою, а й у його позитивні властивості. Тому чай ще можуть класифікувати і за особливостями впливу на організм.

• заспокійливий;

• оздоровчий;

• активно застосовується для схуднення;

• рекомендований при підвищеному чи зниженому тиску;

• для лактації;

• для сечогінного ефекту.

Для того, щоб знайти найкращий для себе сорт, рекомендується скуштувати різні види.

Швидка реєстрація

У мене вже є аккаунт

Відновлення пароля

Купити в один клік

Можеш смачніше?

Запропонуй свій фірмовий рецепт!

Ми передзвонимо Вам максимально швидко

Реєстрація

У мене вже є аккаунт
Або

Зареєструватися через соц.сети

Ви можете зареєструватися за допомогою облікових записів соціальних мереж

Вхід в особистий кабінет

Забули пароль?
Або

Ввійти як користувач

Всі доступні товари з рецепта додані в кошик.
Щоб редагувати кількість і оформити замовлення перейдіть в кошик

Дякую! Ваша заявка прийнята

Подати заявку на опт

Отримай знижку -20% при реєстрації на перше замовлення

Зареєструватися

Отримай знижку -15%

Підпишись на нашу розсилку.

Пекар-Кондитер став ближче

Підпишіться на наші сторінки в соціальних мережах