Кошик
Ваш кошик порожній!
Фільтр
Ціна
Складно зустріти людину, в раціоні якоЇ не було б макаронних виробів в тому чи іншому вигляді, у багатьох навіть є свої улюбленці серед усього розмаїття форм: ріжки, спіральки, спагетті, бантики, пір'я або довгі стрічки. Тому так важко буває відмовитися від цього продукту при переході на дієтичне харчування.
Давайте розберемося спочатку з тим, що дієти можуть бути абсолютно різними і дієтична локшина для хворих на целіакію - безглютенові макарони, це не одне і те ж, що і макарони для діабетиків. Перетини є, але існує і відчутна різниця, і обидва види макаронів можуть не підійти тим, кого цікавить низька калорійність.
Для людей з непереносимістю глютену багато виробників макаронних виробів розробили спеціальні лінійки продукції. Зазвичай вони виготовляються з рисового або кукурудзяного борошна, а також їх суміші в різних пропорціях. Якщо в складі переважає кукурудза, то варити макарони краще у великій кількості води (близько 1 літра на 100 грам сухого продукту) в суворій відповідності до вказівок на упаковці. Кращими вважаються марки, що займаються виробництвом тільки безглютенової продукції, тоді як на продукт, вироблений в тих самих цехах, що і пшеничні сорти, бувають алергічні реакції, а значить, при виготовленні була порушена технологія. Особливо це стосується недорогий вермішелі.
Також варто приділити увагу гречаним макаронам. Вони виробляються в різній формі: спагетті, локшина, пір'я, спіральки. Можна знайти якісну вермішель як серед асортименту імпортних (частіше азіатських), так і вітчизняних торговельних марок. Відмінно гречана локшина поєднується з грибами, м'ясом і вершковими соусами. Вона підходить як діабетикам, так і людям, які не переносять клейковини.
Серед хворих на діабет дуже популярні і макарони з твердих сортів пшениці, які мають більш низький глікемічний індекс у порівнянні зі звичайними. Зараз більшість виробників перейшли на виробництво локшини саме з такого борошна, тому їх легко придбати оптом і в роздріб, причому коштувати вони будуть порівняно недорого.
Окремої згадки гідна яєчна локшина. Та, що продається в магазинах - в більшості випадків на основі пшеничного борошна. Але своїми руками можна зробити її і з інших видів, при цьому ви будете впевнені, що в складі лише натуральні якісні інгредієнти. Для цього потрібно змішати яйце і сіль, поступово додавати борошно, поки тісто не стане пластичним і пружним, можна додати невелику кількість води. Далі дати тісту відпочити 20-30 хвилин, розкачати його в пласт товщиною до 1 мм, нарізати на тонкі смужки, відварити в киплячій воді.
Також можна знайти в продажу безглютенові макарони з пониженим вмістом білка. Вони виробляються з бурякових волокон з додаванням меленої куркуми і крохмалю. Подібні макарони дуже корисні для кишечника і серця.
Як бачите, повна відмова від макаронних виробів при дотриманні дієти не потрібно, вибір альтернативних варіантів широкий і спиратися стоїть на свої смакові уподобання.
У нашому магазині ви можете придбати досить цікаві сорти, здатні урізноманітнити меню навіть запеклого гурмана, наприклад, рисову чорну локшину з додаванням виноградних кісточок і чорного кунжуту. Незвичайний колір дозволить сервірувати блюдо на піку популярних ресторанних течій, причому цей відтінок - не плід хімічних барвників, а повністю заслуга кунжутної борошна. Тільки уявіть, як контрастно виглядатимуть з нею на тарілці вершковий соус і яскраві овочі.
Всі доступні товари з рецепта додані в кошик.
Щоб редагувати кількість і оформити замовлення перейдіть в кошик
Дякую! Ваша заявка прийнята
Пекар-Кондитер став ближче
Підпишіться на наші сторінки в соціальних мережах