Кошик
Ваш кошик порожній!
Фільтр
Ціна
Ті, хто часто п'ють матчу, напевно знають, що кращі її сорти вирощують в Японії. Але так було не завжди. У IX столітті н.е. китайські майстри почали вручну розтерти листя зеленого чаю в порошок і фасувати його в брикети. І робилося це для того, щоб полегшити процес зберігання і перевезення.
Завдяки цьому чаювання стало можливим, навіть будучи в походах. А сам процес його споживання став справжнім ритуалом для розслаблення і душевної рівноваги.
Імовірно чай матчуа бере свою історію з правління династії Тан (618-907 рр.). Тоді китайці вирішили листя чаю розтерти в порошок і пити напій на його основі. А щоб він був ще смачніше, то вдосконалювали його дрібкою солі і кількома листками м'яти.
Але вже через кілька століть винайшли жорна, і почалося брикетування. Довгий час ця методика не виходила за межі кордонів Китаю. Але популяризація почалася разом з буддистами, які вирішили нести свої знання в маси. І вирішили вони почати з Японії.
Регулярне вживання чаю матча дозволяло буддистам підтримувати бадьорість духу і ясність розуму під час довгих днів медитації. Дуже швидко позитивні властивості цього напою оцінили і інші народи, які також почали вивчати мистецтво чаювання.
На ринку чай матча класифікують на:
• рожеву - смачний, ароматний чай, багатий залізом, вітамінами С і А.
• блакитну - традиційний тайський чай, який виготовляють з квітів тропічної ліани і п'ють для розслаблення, заспокоєння, тонізації шкіри і живлення волосся.
• фіолетову - напій, на основі ягід годжі, який заварюють для запобігання раннього старіння;
• жовту виготовляють з м'якоті незрілих манго, багатий на вітамін С, який корисний для імунітету;
• помаранчеву - напій з ягід каму-каму, яка знижує запалення, стимулює імунітет і використовується ні як чай, а порошкова добавка до різних страв.
Великий популярністю користується як чай приготований на основі цього порошку, так і латте. Для приготування чаю потрібно всього лише залити порошок окропом. Тоді як для приготування матчі-латте необхідно заздалегідь підготувати обраний сорт, гарячу воду і молоко. І дієтичний підсолоджувач, якщо виникне зробити напій солодким.
Навіть потрібно насипати чайну ложку порошку матчі, залити водою, збити суміш води і матчи за допомогою віночка до отримання густої маси. На цьому етапі при бажанні можна додати підсолоджувач.
Після закип'ятіть і остудіть його до 80 ° С і капучинатором або френч-пресом збийте молоко, і легким рухом додайте в матчу. Смачний напій готовий.
Щоб мати можливість постійно радувати себе таким гарячим напоєм, як чай-матча або матча латте, варто зробити замовлення на нашому сайті Пекар-Кондитер. У нас ви знайдете найрізноманітніші сорти за вигідною вартості.
Всі доступні товари з рецепта додані в кошик.
Щоб редагувати кількість і оформити замовлення перейдіть в кошик
Дякую! Ваша заявка прийнята
Пекар-Кондитер став ближче
Підпишіться на наші сторінки в соціальних мережах