Кошик
Ваш кошик порожній!
Фільтр
Ціна
У Київській Русі верхні шари суспільства часто ласували манною кашею. Тоді як для простолюдинів вона була абсолютно невідомою через високу вартість. Спочатку її варили на воді або бульйонах і тільки згодом - на молоці. Зараз ця крупа є практично на кожній кухні, завдяки численним позитивних властивостей.
Манна каша користується великою популярністю в Італії і Франції. Адже вона не тільки смачна, а й корисна.
Страви з манкою часто додають в дієтичний раціон, завдяки високому вмісту білків і крохмалю, і зовсім малої концентрації клітковини. Така каша також багата на калій, кальцій, натрій та інші корисні компоненти.
Манна крупа відрізняється такими перевагами:
• не потрібно витрачати багато часу на її приготування;
• готову страву дуже ситне;
• не подразнює органи шлунково-кишкового тракту.
Оскільки манка дуже калорійна, то вона необхідна в раціоні людей, які перенесли інфекційні та неінфекційні захворювання, операція. Рекомендується до застосування літнім і людям з проблемами органів травлення. Також варто її запропонувати дитині, у якого спостерігається нестача ваги.
Така каша не повинна бути основною стравою в раціоні, але вона оптимально підходить на сніданок, особливо якщо доповнити її свіжими фруктами.
Щоб правильно вибрати манку, варто звернути увагу на маркування:
• «М»;
• «Т»;
• «ТМ».
«М» - м'яка, тому є найкращим рішенням для запіканок і каш. «Т» - тверда, і зазвичай застосовується для випічки і оладок. Також можна зустріти «ТМ» - суміш двох видів. Саме цей варіант максимально варіативний у використанні, оскільки поєднує в собі переваги обох сортів.
Для того щоб досконалий смак каші розкрився максимально, варто їсти її відразу після приготування. А ось випічка, яка готується на основі манки, може зберігатися і в холодильнику протягом тривалого часу, не втрачаючи своїх смакових якостей.
Кашу можна варити як на молоці, так і на воді. Манка на воді може деяким здатися дещо прісної. Тому манка на молоці більш популярна, оскільки виходить ситніше, смачніше і ароматні. Важливу роль також відіграють пропорції. Залежно від цього показника визначається густота.
Стандартний варіант - 6 столових ложок на 1 л рідини. Каша буде по густоті як сметана. Бажаючи приготувати її погуще або пожиже, необхідно регулювати рідина в меншу або більшу сторону.
Також для досконалого смаку потрібно замовити крупу високої якості. Зробити це пропонується в інтернет-магазині Пекар-Кондитер.
Всі доступні товари з рецепта додані в кошик.
Щоб редагувати кількість і оформити замовлення перейдіть в кошик
Дякую! Ваша заявка прийнята
Пекар-Кондитер став ближче
Підпишіться на наші сторінки в соціальних мережах