Кошик
Ваш кошик порожній!
Для приготування солодкої випічки і хлібних виробів в тісто додають пекарські дріжджі. Вони являють собою одноклітинні організми, які харчуються вуглеводами. Вони виділяють вуглекислий газ, завдяки якому тісто розпушується і піднімається. У процесі випічки зберігається така структура кондитерського виробу, а що виділяється дріжджами етиловий спирт випаровується.
Використовувати ці дріжджі краще для хліба, батона, здобних булочок. Вони підходять для замісу тіста з пшеничного або пшенично-житнього борошна. Для інших видів кондитери використовують сухі дріжджі.
Пресовані дріжджі - грибні мікроорганізми, які пройшли зневоднення. Вони відрізняються сірим кольором з жовтим відтінком і щільною консистенцією. При розломі вони кришаться. На якість дріжджів впливає їх свіжість і умови зберігання. Якщо вони довго зберігалися в поганих умовах на складі, то тісто вийде твердим.
Хлібопекарські дріжджі необхідно зберігати так, як вказано на упаковці. Якщо вони лежали в морозильній камері, то перед використанням їх потрібно потримати в холодильнику.
Ці дріжджі недорогі і прості в готуванні. Для початку їх рубають на дрібні шматочки і розчиняють в теплій воді, розмішуючи до однорідності. Після цього змішують з іншими інгредієнтами для тесту.
Для випічки та кулінарії купують також сухі дріжджі. Вони мають вигляд невеликих гранул сірого кольору і мають специфічний запах. Використовуються для дріжджового тіста, щоб отримати повітряні та здобні кондитерські вироби. Зберігаються вони довше, ніж хмільні і пресовані дріжджі, - до 2 років. Тримати їх варто в прохолодному і сухому місці. Дуже добре підходять для застосування на домашній кухні.
Сухі дріжджі бувають двох видів:
• Активні - це гранули з оболонкою з відмерлих дріжджових клітин, що утворилися в процесі їх висушування. У їх складі є глютатион - речовина, що дозволяє зменшити клейкість борошна. Перед цим їх потрібно розмочити у воді згідно з інструкцією, вказаною на упаковці.
• Швидкорозчинні інстантні - мають вигляд маленьких гранул, виготовлених спеціальним способом сушіння. Вони не потребують попереднього розмочування. Розчиняються швидко, тому відразу додаються в тісто. Це найкраще рішення для домашньої випічки.
В інтернет-магазині Пекар-Кондитер ви зможете купити відповідні ГОСТу дріжджі хлібопекарські. Всі товари якісні і натуральні, зберігаються в належних умовах на складі. Доставка проводиться в будь-яке місто України.
Всі доступні товари з рецепта додані в кошик.
Щоб редагувати кількість і оформити замовлення перейдіть в кошик
Дякую! Ваша заявка прийнята
Пекар-Кондитер став ближче
Підпишіться на наші сторінки в соціальних мережах