Кошик
Ваш кошик порожній!
Фільтр
Ціна
Олія з насіння кунжуту досить поширена у кулінарії східних країн. З недавніх пір воно набуває певної популярності і у нас. І хоча його застосування не так широко, проте користь та смакові якості такого продукту зробили його досить затребуваним у кулінарній промисловості.
Олія з насіння чорного та білого кунжуту має різні корисні властивості. У ньому міститься досить жирних кислот, антиоксидантів, вітамінів та мікроелементів. Воно насичене магнієм. А в одній чайній ложці такого продукту добова доза кальцію.
Вживання нерафінованої олії з кунжуту сприяє зміцненню серцево-судинної системи, благотворно впливає на кровотворення, покращує зір, є профілактикою онкології.
Якщо говорити про його сприятливі властивості для жінок, то воно корисне при вагітності, покращує лактацію та знижує симптоми ПМС та клімаксу. Загальний вплив на жіночу статеву систему – дуже сприятливий.
Також корисно воно і для чоловіків, оскільки покращує роботу передміхурової залози.
Кунжутна олія рекомендована тим, хто збільшує м'язову масу. У ньому є велика кількість білків рослинного походження, а також висока харчова та енергетична цінність продукту. При цьому - легкозасвоюване. Саме тому воно корисне при розумових навантаженнях.
У олії з насіння кунжуту присутні мікро- і макроелементи, які необхідні розвитку хрящової і кісткової тканин. Справа в тому, що за вмістом кальцію даний продукт є лідером серед інших олій рослинного походження.
Також у ньому містяться такі елементи як:
• залізо;
• магній;
• цинк;
• калій;
• марганець;
• фосфор.
Однак їх вміст не такий високий, як кількість кальцію, тому їх вплив значно нижчий.
У складі продукту є фітостероли (вони також присутні і в інших оліях). Саме з цієї причини воно таке корисне для імунітету. Ці компоненти впливають на стан шкіри, а також покращують стан волосся та нігтів.
Завдяки наявності у складі сквалена олія знижує рівень холестерину в крові. Також даний елемент має яскраво виражену бактерицидну та протигрибкову дію.
Колір масла може змінюватись від яскраво-жовтого до коричневого. Залежно від того з якого насіння кунжуту було виготовлено. Темний відтінок надає попередньої обсмажування. Отримують масло одним способом – холодним віджиманням.
Присмак у продукту трохи солодкуватий, а аромат горіховий. А ось рафінована олія втрачає частину як смакових, так і ароматичних властивостей, як і деякі корисні елементи.
У кулінарії такий продукт використовують для заправки різних страв. Це гойдається не лише салатів, супів та каш, а й соусів, а також коктейлів. Мало хто застосовує нерафіновану олію кунжуту для смаження (виключно азіатська кухня), найчастіше її додають до готових страв.
Саме це масло частіше за інших додають у плов. А нерафінований продукт дуже цінується в азіатській кухні і їм приправляють багато страв з м'яса та риби. Цікавий смак воно надає рису, при цьому чудово поєднуючись із різними спеціями, які так цінують на сході.
Морепродукти, приправлені олією з насіння кунжуту, набувають дуже приємного смаку і аромату. Також їх поливають різними маринадами із застосуванням такої олії.
Маринади є окремим видом кулінарії, в якому часто застосовується кунжутна олія. Дуже приємний смак набуває м'ясо птиці, вимоченого в маринаді.
Суміш із соєвого соусу та олії кунжуту виходить цікавою, її використовують в азіатській кухні. Гострі спеції надають стравам з такою заправкою особливої пікантності.
Через солодкуватий присмак, воно цінується в пекарській справі. Випічка з таким маслом набуває приємного аромату. Особливо добре виходить здоба з горіхами та кунжутним інгредієнтом.
Купити недорого олію із насіння кунжуту можна в магазині Пекар-Кондитер. Приємні ціни та різні обсяги дозволять вам придбати достатньо олії оптом та в роздріб. Ароматний нерафінований продукт буде доставлений у найкоротші терміни.
Всі доступні товари з рецепта додані в кошик.
Щоб редагувати кількість і оформити замовлення перейдіть в кошик
Дякую! Ваша заявка прийнята
Пекар-Кондитер став ближче
Підпишіться на наші сторінки в соціальних мережах