Кошик
Ваш кошик порожній!
Фільтр
Ціна
Мастика – незамінний інгредієнт в кондитерській справі, який використовують як майстри солодкого виробництва, так і ті, хто займається створенням солодощів «для душі». Кондитерська мастика – це спеціальна паста, що складається з цукру і загусників, за своєю структурою дуже схожа на пластилін. Завдяки використанню такої пасти десерти набувають оригінального, а головне смачного, дизайну. Від таких солодощів будуть у захваті не тільки діти, а й дорослі.
Мастика з цукрової пудри – винахід 17 століття. Тоді її використовували в основному для приготування цукерок. І лише порівняно недавно кондитери навчилися декорувати з її допомогою торти і тістечка. Унікальні властивості цього продукту дозволяють створювати гладку поверхню на кондитерському виробі для нанесення будь-якого малюнка. Цукрова мастика настільки пластична, що з неї можна ліпити їстівні фігурки та інші елементи декору. Область її застосування обмежена лише фантазією кондитера.
Існує безліч рецептів цукрової мастики. Але ми пропонуємо купити готову цукрову пасту за доступними цінами. Мастика, яку можна придбати в нашому магазині, володіє легким ванільним ароматом і нейтральним, солодким смаком. Якісно підфарбовується харчовими барвниками, легко піддається ручному ліпленню і обробці, розкатується, добре тримає форму. Як правило, використовується професійними кондитерами для виготовлення декору, тортів ручної роботи і весільних тортів преміум класу.
У нашому інтернет-магазині ви можете підібрати і купити кондитерську мастику потрібного кольору для виготовлення незвичайних тортів, які приведуть у захват всіх, хто їх побачить. Широка палітра кольорів заощадить час, який кондитер втрачає на самостійне фарбування та надання пасті необхідного відтінку.
Солодка паста може відрізнятися своїм складом і властивостями в залежності від кінцевого призначення. В нашому інтернет-магазині можна недорого придбати солодку натуральну кольорову і безбарвну мастику.
Пасту різних кольорів можна застосовувати у створенні оригінального дизайну, а так само змішувати кольори між собою для отримання нових відтінків. Безбарвну пасту частіше використовують для обтягування тортів, але при бажанні її можна підфарбувати харчовим барвником.
За призначенням розрізняють кілька видів пасти:
• Звичайна цукрова мастика ідеально підходить для обтягування тортів та інших виробів.
• Щоб виготовити квіти або інші прикраси, краще використовувати "квіткову" мастику, яка має властивість швидко висихати і відмінно зберігає обрану форму.
• Якщо потрібно приділити більше часу створенню фігур (або використовувати молди), краще скористатися "мексиканської" пастою. Остання, на відміну від інших видів пасти, довго висихає, що дає можливість приділити достатньо часу створенню форми прикраси.
• Універсальна мастика значно заощадить час, вона підійде для обтягування, моделювання та створення дрібних елементів декору.
Мастика найкраще зберігається в темному прохолодному місці (але не в холодильнику), або при кімнатній температурі. Якщо покласти її в контейнер з кришкою або загорнути в харчову плівку, то вона не зможе контактувати з повітрям і вологою і тим самим її властивості будуть збережені на досить довгий час. Адже при попаданні вологи, вона може зіпсуватися і буде не придатна до подальшої роботи.
Однак можна повернути їй основні властивості. Для цього необхідно додавати цукрову пудру чи крохмаль. Після додання одного із інгредієнтів необхідно добре вимішати масу доти, доки вона не поверне свої властивості та не перестане прилипати до рук.
Для покриття тортів використовують цукрову мастику. Вона дуже примхлива при попаданні на неї крапель води. Саме тому, перед тим як застеляти торт, дуже важливо переконатися, що бісквіт (або інші коржі), на який буде покладена маса, не занадто вологий. Саме тому найкращим рішенням буде використання сухих бісквітних основ або тортів. Також важливо регулювати просочення сиропу крізь коржі, щоб мастика не почала розчиняться.
Цукрова мастика при розкатуванні не повинна мати товщину менше 3 мм. Якщо її шар буде не надто щільним, можуть проявитись усі нерівності бісквіта.
Ні в якому разі не треба ставити вологий торт в холодильник, краще дати мастиці повністю застигнути при кімнатній температурі або у прохолодному місці. Якщо вона пересушиться, то, швидше за все торт зіпсується і потріскається.
Також важливо знати, що торт, вкритий мастикою або прикрашений фігурками з неї, необхідно зберігати в холодному місці, а в спеку термін придатності продукту зменшиться на кілька днів.
Всі доступні товари з рецепта додані в кошик.
Щоб редагувати кількість і оформити замовлення перейдіть в кошик
Дякую! Ваша заявка прийнята
Пекар-Кондитер став ближче
Підпишіться на наші сторінки в соціальних мережах