Кошик
Ваш кошик порожній!
Фільтр
Ціна
Олія з горіхів – не найпоширеніший продукт. Однак ті, хто знає про користь рослини, напевно, оцінять і масло з нього. Його одержують методом холодного віджиму серцевини горіха. Його насичено-золотистий колір є однією з основних характеристик.
Досить корисним це масло робить кількість різноманітних поліненасичених жирних кислот, таких як:
• пальмітинова;
• лінолева;
• олеїнова;
• ліноленова;
• стеаринова.
Також можна назвати наявність вітамінів: А, Е, До, З, РР. І ряд мінералів: мідь, магній, залізо, кальцій, йод, цинк. При цьому саме в горіховому маслі міститься така речовина, як коензим Q10.
Саме в ньому найбільший вміст вітаміну Е та поліненасичених кислот. Це робить його одним з найкращих для схуднення, підтримки різних дієт та лікувального харчування.
Даний продукт має протизапальну, антибактерицидну та регенеруючу дію. Корисно його застосування при різних захворюваннях систем організму:
• ШКТ;
• серцево-судинної;
• нервовий;
• сечостатевий;
• ендокринний;
• дихальної
• опорно-рухового апарату;
• органів зору та слуху;
• шкіра.
Вживання такої олії корисне тим, хто відновлюється після різноманітних ускладнень, тяжких захворювань, а також вагітним та дітям. Продукт дозволяють тим, хто проходить реабілітацію після операцій, навіть на органах шлунково-кишкового тракту, які зазвичай припускають сувору дієту.
Додавання в раціон олії з волоського горіха здатне нормалізувати обмін речовин. При цьому його зовсім не обов'язково вживати як окремий засіб, достатньо додавати до страв.
Отримують горіхову олію без додавання різних хімікатів та/або консервантів. У цьому навіть відбувається нагрівання рослини, оскільки існує метод «холодного отжима». Саме тому при віджиму в маслі залишаються всі корисні речовини. Зберігається і відповідний смак, хоча він і не такий виражений, як у серцевини рослини. Не відчувається у смаку та терпкості, яка іноді властива самому горіху. Аромат у продукту відповідний горіховий, а колір насичено жовтий.
Однак варто врахувати, що смакові та ароматичні якості, при використанні горіхової олії для їжі, пропадають у разі нагрівання продукту. Тому його рекомендують додавати до готових страв.
Найбільшу популярність олія має у тих країнах, де росте волоський горіх, у великих кількостях. Саме кулінарія таких регіонів має достаток рецептів із застосуванням олії з горіха.
Через це даний продукт настільки поширений на Балканському півострові. Там його використовують нарівні з іншою рослинною олією – оливковою. Його можна зустріти у національній кавказькій кухні. Саме цей інгредієнт додають у знамениту мамалигу.
Продукт додають до овочевих салатів, при цьому не боячись його поєднувати з лимонним соком, різними прянощами або навіть з бальзамічним оцтом.
Добре горіхове масло відтіняє смак морепродуктів, а також готових запеченого м'яса та картоплі. Його використовують при приготуванні супів та пасти. Важливо додавати масло після того, як страва буде готова.
Відмінно поєднується олія горіха з холодними соусами. Саме відсутність нагріву гарантує збереження первозданного смаку та аромату. У такому випадку соус набуде незвичайної «родзинки».
Олію горіха смачно застосовувати для різних бутербродів (наприклад, для відомої Іспанської брускети). При цьому не має значення, на який хліб капати його – на підсмажений або свіжий – смак буде відмінним. Можна додавати до такого бутерброду овочі, морепродукти чи навіть м'ясні вироби.
Ще одним досить частим рецептом є додавання інгредієнта до рису, наприклад, при приготуванні різотто. В принципі, практично будь-яка страва з рису стане значно смачнішою при використанні олії горіха, а також набуде красивого золотистого відтінку.
Інтернет-магазин Пекар-пекарь пропонує придбати горіхову олію оптом та в роздріб від відомої компанії «Органік еко продукт». Ми пропонуємо олію в різних обсягах із зручною доставкою.
Всі доступні товари з рецепта додані в кошик.
Щоб редагувати кількість і оформити замовлення перейдіть в кошик
Дякую! Ваша заявка прийнята
Пекар-Кондитер став ближче
Підпишіться на наші сторінки в соціальних мережах