Кошик
Ваш кошик порожній!
Фільтр
Ціна
Олія пшеничних зародків виходить завдяки холодному методу. Його віджимають із самої середини перших плодів. Цей продукт має сильно виражений аромат, проте має приємний не яскравий смак.
Олія молодої пшениці – багате джерело протеїнів. У його складі містяться як вітаміни, так і макро- та мікроелементи, а також інші корисні речовини. Також має велику кількість різних корисних властивостей.
Завдяки наявності токоферолу (вітамін Е) є добрим консервантом і здатний надавати довговічності різним продуктам. Достатньо зробити 10% розчин з олією з паростків пшениці.
Цей продукт рослинного виробництва має високу біологічну та харчову цінність. Це пов'язано з корисними властивостями самої пшениці, які відомі давно. Також важливим є той факт, що одержують його за допомогою холодного віджиму, що дозволяє зберігати більше корисних властивостей рослини.
Для отримання цього корисного продукту витрачається багато зернових (1 тонна = 250 г масла). Проте його якості роблять його дуже затребуваним.
В маслі є жиро-і водорозчинні вітаміни, які мають протизапальну дію. Також міститься сквален (його застосування часто рекомендується лікарями), він є одним із елементів печінки акули.
Основна перевага олії з молодої пшениці – високий вміст поліненасичених кислот. Їх кількість у продукті становить понад 70%. При цьому є й насичені кислоти.
Ще один корисний елемент, який міститься в цій рослинній олії - вітамін D. Він відомий своїми властивостями і необхідний людям з проблемами щитовидної залози, а також тим, хто проживає в сонячних районах. Він дуже важливий для дітей.
Благотворно олія впливає і на органи зору. Вся справа у високому вмісті бета-кератину, який перетворюється на вітамін А.
Однак це далеко не всі корисні елементи, які містить даний продукт. З найбільш «примітних» варто зазначити:
• вітамін Е;
• вітаміни групи В;
• цинк;
• алантоїн;
• білок еритроцитів та ін.
Продукт благотворно впливає на багато систем організму. Збільшує потяг за рахунок наявності цинку. А також покращує транспортування кисню до життєво важливих органів, таких як серце, мозок, легені.
Олію рекомендують вживати й у профілактичних цілях. Воно дуже сприятливо впливає на імунітет.
Найчастіше олію з паростків пшениці додають у овочеві салати. Цей продукт дозволяють собі навіть сироїди, відзначаючи його калорійність та поживність. Справа в тому, що після застосування невеликої кількості інгредієнта відчуття насичення з'являється досить швидко і на тривалий період.
Вегетаріанці цінують за його багатий склад, корисні властивості та можливості, які не притаманні іншим маслам. Тому додавання його в суп, салати, каші дуже популярне. На ньому виходять смачні овочеві рагу.
А ось для м'яса та риби його використовують не часто. Та й додавання у випічку не дуже практикується господарками. Хоча деякі рекомендують змащувати їм готову здобу.
Також варто відзначити, що застосування 10% розчину олії пшениці буде чудовим консервантом для різних продуктів. Консервація зберігається більш тривалий період і має приємний смак.
Скільки коштує олія зародків пшениці можна дізнатися у нашому інтернет-магазині в розділі «Сировина та інгредієнти». Там ви можете зробити замовлення на доставку даного продукту в різних обсягах. Ми пропонуємо натуральну якісну олію холодного віджиму оптом та в роздріб.
Всі доступні товари з рецепта додані в кошик.
Щоб редагувати кількість і оформити замовлення перейдіть в кошик
Дякую! Ваша заявка прийнята
Пекар-Кондитер став ближче
Підпишіться на наші сторінки в соціальних мережах