Кошик
Ваш кошик порожній!
Фільтр
Ціна
Борошно пшеничне виробляється із зерен пшениці, які ретельно перемелюються. Виглядає воно, як білий порошок. Це класичний інгредієнт практично будь-якої випічки. Пшеничне борошно має прісний смак з невеликою насолодою, але без гіркоти, а також ніжним ароматом без домішки затхлості.
Розрізняють кілька сортів пшеничного борошна
• Борошно пшеничне вищий сорт виготовляється із повністю очищених зерен. Це ніжний продукт тонкого помелу з маленьким вмістом клейковини та великим – крохмалю. Відрізняється вона білим кольором із легким кремовим відтінком. Продукт висококалорійний та добре засвоюється організмом. Ідеально підходить для приготування пісочного, листкового, здобного та дріжджового тіста. Кондитерські вироби з борошна вищого ґатунку виходять пористими та пишними, довго зберігаються.
• Перший сорт – містить невелику кількість оболонок зерна тонкого помелу, які майже непомітні. Борошно першого гатунку має жовтуватий відтінок. У ній багато клейковини, тому тісто виходить еластичнішим. Використовується для приготування випічки. Готові вироби виглядають об'ємно, відрізняються приємним ароматом і повільно черствіють.
• Другий сорт – характеризується сірим відтінком, оскільки у його складі значну кількість висівок. Хліб пшеничний з борошна 2 сорти виходить пишним та пористим з характерним ароматом. У комбінації з житнім борошном з неї печуть чорний хліб.
• Крупчатка – виготовляється із певних сортів пшениці, виділяється більшим розміром частинок. Має блідо-кремовий відтінок, містить багато клейковини. Тісто з неї виходить важким, тому не використовується для замісу нездобного тесту. Підходить для випікання виробів із дріжджового тіста з невисоким вмістом жиру та цукру.
Пшеничне борошно є джерелом енергії, що сприяє стимуляції розумової діяльності. У нижчих сортах містяться харчові волокна, ферменти, мікроелементи та вітаміни. Такий склад допомагає виводити із організму токсини, а корисні компоненти повністю засвоювати. Продукти вищих сортів багаті на крохмаль, білки, жири, клітковину і сахарозу.
На основі пшеничного борошна готують різноманітну випічку – від хліба до кексів та пирогів. У кулінарії її застосовують для виготовлення вермішелі, макаронів та локшини. Вона підходить для приготування тіста для пельменів та вареників, млинців, оладок та кляру. Використовують продукт і як панування для риби, котлет та овочів, а також як загусник для підливок, соусів та кремів.
Щоб випікання вийшло пишним, борошно перед використанням необхідно просіювати. Так вона збагачується киснем.
В інтернет-магазині Пекар-Кондитер ви можете купити упаковку пшеничного борошна у різній вазі. Ми доставляємо покупки по всій Україні.
Всі доступні товари з рецепта додані в кошик.
Щоб редагувати кількість і оформити замовлення перейдіть в кошик
Дякую! Ваша заявка прийнята
Пекар-Кондитер став ближче
Підпишіться на наші сторінки в соціальних мережах