Два основних інгредієнти + три спеції та тонна кохання. Приготувати шоколад не гірше за кондитерський виріб преміум-класу – виклик прийнятий!
Приготування:
1. Підготувати спеції, змішавши в глибокі миски. Потовкти кардамон, додати до кориці та перцю. Накрити фольгою, щоб запах не випарувався - вся краса шоколаду розкривається через нюх, а потім через смак.
2. Подрібнити ножем какао-масло та поставити в термостійкому посуді на водяну баню. Нагріти до температури 45 ° С, помішуючи.
3. Какао терте – основа для приготування натурального шоколаду, продукт переробки какао-бобів. Чорний шоколад на основі какао тертого без додавання сухого молока дає насичений відтінок гіркоти – те, що треба гурманам та любителям кондитерських виробів. Розламати какао натерте на шматочки або нарубати ножем і відправити на водяну баню. Прогріти до 50 °С.
4. Змішати з топленим какао-олією, довести до температури 55 °С. В результаті темперування має вийти гладка, блискуча суміш.
5. Проводимо кристалізацію какао-олії і тертих бобів, знижуючи температуру до 31 С - це робочий показник, який додасть завершену форму об'єднаним сумішам. Додати спеції та кленовий сироп, якщо любите солодкий шоколад. Пам'ятайте, що відтінок сиропу впливає на насиченість: солодший від світлого до темного.
6. Перелити масу у форми для шоколаду. Краще використовувати полікарбонатні, натерті до блиску – плиточки виходять гладкими, рівними та естетичними.