Приготування:
1. Духову шафу розігріти до 150 ° С. Два дека з високими бортиками застелити пергаментом.
2. Змішати вівсяні пластівці з усіма горіхами і насіннячками (за бажанням можна подрібнити).
3. Окремо приготувати сироп: змішати олію, мед і кленовий сироп. Суміш підігріти, не доводячи до кипіння і інтенсивно помішувати.
4. Сиропом полити горіхово-вівсяну суміш. Змішавши, викласти масу на листи рівномірним шаром товщиною 1.5 см.
5. Випікати 30 - 40 хвилин, кілька разів перемішуючи пластівці. До готової страви додати родзинки, журавлину, курагу і охолодити.
Зберігати гранолу необхідно в щільно закритій ємності не більше трьох тижнів.