Приготування:
1. Усі компоненти з'єднати разом з водою і замісити тісто за допомогою кухонної машини (4 хвилини на першій швидкості та 7-8 хвилин на другий) або ж інтенсивно вручну. Напівфабрикат розділити на 2 рівні частини, в одну з яких додати чорнило каракатиці і знову замісити для рівномірного розподілу барвника.
2. Обидві частини залишити в теплому місці, попередньо накривши ємності рушником. Протягом години напівфабрикат повинен збільшитися в обсязі приблизно вдвічі.
3. Після вистоювання з кожної частини сформувати прямокутні заготовки товщиною 4-5 мм. Їх поверхню злегка збризнути водою і посипати насінням чіа, кунжутом, будь-якими сушеними травами або маком. Посипку злегка придавити качалкою, щоб уникнути осипання.
4. Пласти тіста розрізати на смужки шириною 10-15 мм. З'єднати попарно чорні шматочки з білими і сформувати джгути. Викласти заготовки на деко.
5. Випікати гріссіні у розігрітій до 160 - 180 градусів печі 20 - 25 хвилин.
Готові вироби довше залишаться хрусткими, якщо зберігати їх у закритій тарі!