Приготування:
1. Для початку необхідно подрібнити спеції - гвоздику, кардамон та корицю. Для цього можна скористатися ступкою або спеціальним млином. Розтерті безпосередньо перед використанням прянощі мають неймовірний аромат, який в повній мірі віддають готовій випічці.
2. До суміші спецій додати дрібно натертий корінь імбиру. Сюди ж додати борошно, змішане і просіяне разом з пекарським порошком.
3. В окремій ємності інтенсивно розтерти розм'якшене вершкове масло і цукор. Додати яйця і мед, попередньо злегка підігрітий (до 50-60 °С).
4. З'єднати збиту масляно-яєчну суміш та сухі компоненти, вимісити руками. Готове тісто помістити в холодильник на 1-1.5 години. Після цього напівфабрикат можна розкатувати!
5. З шару тіста товщиною близько 5-7 мм за допомогою фігурних виїмок вирізати заготовки для майбутнього печива. Акуратно, краще за допомогою лопатки, викласти їх на деко, злегка змащене олією.
6. При 180 °С печиво буде готове через 10-15 хвилин, діставати деко краще відразу ж, як тільки печиво зарум'янилося. Обов'язково потрібно контролювати процес, так як вироби випікаються дуже швидко!
Для декору готового імбирного печива можна скористатися білим або кольоровим айсингом, глазур'ю, цукровою посипкою або декоративними намистинками.