Приготування:
1. Ягоди помити, очистити від кісточок і пересипати 40 грамами пшеничного борошна.
2. Внутрішню поверхню форми (найкраще силіконової) обробити невеликою кількістю розтопленого вершкового масла, злегка припудривши зверху залишком борошна вищого сорту.
3. З'єднати бренді, цукор і розм'якшене вершкове масло. Сюди ж додати вилучену серединку ванільного стручка і яйце. Вінчиком акуратно збити масу.
4. Окремо змішати цільнозернове борошно, сіль та універсальний розпушувач. Поетапно внести масляну суміш, потім молоко, і розмішати до отримання однорідного напівфабрикату.
5. Тісто вилити у змащену форму, за допомогою силіконової лопатки створити рівну поверхню. Черешню рівномірно викласти зверху. Випікати 40 - 50 хвилин в залежності від товщини пирога до появи рум'яної скоринки.