Приготування:
1. Желатин замочити в невеликій кількості холодної води, через 5 хвилин пластини загущувача дістати та злегка віджати.
2. Поки желатин набухає, вершки, змішавши з цукром, перелити в сотейник і поставити на вогонь. Для приготування панна котти найкраще взяти вершки жирністю не менше 20%.
3. Ванільний стручок розрізати гострим ножем уздовж, вийняти з нього м'якоть і разом з шкіркою додати до сотейника.
4. Підігріті вершки необхідно зняти з вогню при появі перших бульбашок, не доводячи до кипіння. Ванільний стручок, який повністю віддав свій аромат майбутній панна котті, витягти. До гарячих вершків додати вологий листової желатин, ретельно розмішати масу.
5. Суміш процідити через дрібне ситечко, розлити по креманках і залишити в холодильнику мінімум на 5 годин для повного застигання.
Для того щоб десерт можна було легко витягти з формочок, доведеться виконати кілька нескладних маніпуляцій. Для початку, перед заповненням креманок варто ополоснути їх водою, а після застигання панна котти кожну форму занурити в окріп буквально на кілька секунд. Потім швидко перевернути креманку на тарілку - десерт готовий!
Подати панна котту можна з пюре, приготованого з улюблених ягід, які необхідно попередньо подрібнити за допомогою блендера і з'єднати з невеликою кількістю цукрової пудри.