Розвиток передових методів обробки харчових продуктів торкнувся і кондитерської справи, подарувавши гурманам такий інгредієнт як сублімовані фрукти та ягоди. Плоди з мінімальним вмістом вологи використовуються як в цілому вигляді, так і в подрібненому. Сублімати додають в соуси, морозиво, шоколад, а також прикрашають ними поверхню десертів.
Мало хто знає про те, що сублімація - це безпосередньо видалення вологи у вакуумі. Сам же процес сушіння називається ліофілізацією і включає в себе наступні етапи:
- підготовка сировини;
- заморожування;
- сублімаційна сушка;
- фасування й упакування готової продукції.
Очищені ягоди або фрукти підлягають швидкому заморожуванню, після чого надходять до вакуумної камери, де відбувається випаровування льоду без переходу в рідкий стан. Така технологія дозволяє зберегти не тільки апетитний зовнішній вигляд ягід, але і їх смакові якості, а також вітамінний комплекс. Сублімовані продукти не втрачають колір та аромат, тому з легкістю зможуть замінити синтетичні добавки під час приготування крему, зефіру або мусових десертів.
Крім великої різноманітності фруктів і ягід, виробники пропонують сублімовану продукцію у вигляді шматочків, слайсів, порошку, а також цілих плодів. Для декору підійдуть всі ці різновиди, наприклад, великі фрагменти найкраще використовувати для шоколаду, а порошкоподібний інгредієнт - для посипання тортів чи тістечок.
Так як продукція повністю натуральна, потрапляння прямих сонячних променів може спричинити її вигорання. Тому упаковка для субліматів являє собою фольгований дой-пак, який дозволяє захистити їх від впливу зовнішнього середовища. В асортименті нашого магазину представлені сублімовані полуниця, смородина, малина, вишня, а також популярні цитруси - апельсин та лимон. Для зручності у використанні всі сушені ягоди і фрукти розфасовані по 50 грамів.