Приготування:
1. Сухі дріжджі залити двома склянками злегка підігрітої води і залишити на 10 хвилин для розчинення. Потім сюди ж додати сіль і борошно - 4 цілі склянки і одну чверть.
2. Тісто вимісити на присипаній робочій поверхні і сформувати з нього кулю. Стінки і дно ємності обробити маслом, помістити туди напівфабрикат і повернути так, щоб його поверхня теж змастилась, і накрити плівкою.
3. Через півтори години ще раз вимісити тісто, яке вже значно збільшилось в обсязі, і у вигляді кулі залишити під плівкою ще на 45 хвилин.
4. Випікати фокачу краще на змащеному оливковою олією деку. Коржик руками розподілити по формі, трохи не доходячи до країв. Після десятихвилинної розстойки змастити заготовку 2 столовими ложками олії, зверху прикрасити подрібненими оливками або маслинами і присипати розмарином. Після цього фокача повинна ще злегка підійти в теплому місці (25 хвилин буде достатньо).
5. Перед тим, як відправити корж в розігріту до 250 градусів духовку, пальцем зробити кілька проколів в тісті. Тривалість випічки становить 20 - 25 хвилин. Подавати італійський корж краще теплим.