Приготування:
1. У глибокій ємності змішати сухі компоненти: два види борошна, сухі дріжджі, сіль. Додавши 350 мл води, замісити тісто.
2. В отриманий напівфабрикат ввести насіння кмину і родзинки, ретельно розподілити ці компоненти в масі тіста.
3. Для того, щоб готовий виріб був повітряним, необхідно виконати наступну процедуру: розтягнути грудку тіста, взяти за його дальній кінець і підняти масу в повітря. Нижній край злегка шльопнути об поверхню столу, а протилежний загнути нагору. Перевернути тісто і скласти навпіл. Не варто тісто бити або м'яти. Для найкращого ефекту тривалість цього етапу повинна становити 5-7 хвилин.
4. З отриманої грудки сформувати кулю і помістити в посипану борошном ємність. Посуд накрити і залишити в захищеному від протягів, теплому місці.
5. Через 1 годину, коли тісто досить підніметься, викласти його на поверхню, попередньо оброблену борошном. Довгим ножем (краще тупою його стороною) розділити напівфабрикат на дві частини, надати їм круглу форму і, накривши рушником, дати відлежатися десять хвилин.
6. Можливо приготувати вироби у формі батонів, для цього необхідно кінці прямокутного шматка тіста по черзі загнути до центру і притиснути пальцем. Потім скласти навпіл уздовж довшої сторони і «запечатати» шов.