Приготування:
1. Форму для мафінів змастити маслом і посипати борошном.
2. Вінчиком змішати борошно, сіль, розпушувач. Лохину обваляти в двох чайних ложках борошняної суміші.
3. Міксером на середній швидкості збити вершкове масло з цукром (200 грам). Відніме це приблизно чотири-п'ять хвилин. Потім по одному додати яйця, потім - ваніль.
4. Переключити міксер на найповільніший режим, всипати борошно, розмішати і поступово влити молоко. Розмішувати треба, поки тісто не стане більш-менш сходитися, тоді маффіни вийдуть ніжними і пухкими. Лопаткою вмішати лохину.
5. Розкласти тісто в формочки. Решта 50 грам цукру змішати з тертим мускатним горіхом і посипати шапки мафинів.
6. Поставити майбутні мафіни в розігріту до 190 градусів духовку і протримати в ній приблизно двадцять п'ять хвилин.