Приготування:
1. З фініків вийняти кісточки, яблука (найкраще "Антонівські") очистити від серцевини і шкірки. Все порізати на невеликі шматочки, орієнтовно 5 х 5 мм.
2. Віджати лимонний сік, попередньо знявши цедру.
3. У металевій ємності підігріти мед, корицю, лимонний сік і частину цедри (трохи залишити для посипання).
4. Зняти суміш з вогню і додати подрібнений фінік, дати настоятися кілька хвилин.
5. По черзі додати шматочки яблук, виноградне масло, вівсяні пластівці і борошно.
6. Напівфабрикат викласти в форму шаром до 3 см, присипати тертою лимонною цедрою і поставити в піч на 20 хвилин при температурі 180 ° С.
7. Витягти форму, розрізати пиріг на рівні частини, прикрасивши кожну зверху половинкою волоського горіха, і пропекти тістечка ще 5 хвилин.