Приготування:
1. У воді розвести сіль і додати 70 грамів масла. Ємність (краще за все глибокий сотейник з посиленим дном) поставити на поверхню, що гріє і, коли вміст закипить, зменшити температуру. Порційно додати борошно і розмішувати, поки маса не набуде однорідної консистенції.
2. У тісто по черзі розбити яйця, кожен раз перемішуючи масу.
3. Тісто у вигляді кульок відсадити на застелений пергаментом деко (найзручніше за допомогою кондитерського шприца, але можна і десертною ложкою). Необхідно враховувати те, що тісто збільшиться в об'ємі, тому слід дотримуватися інтервалу між заготовками хоча б 3 сантиметри.
4. Деко з еклерами помістити в уже гарячу (180 градусів) духовку до отримання характерного золотого кольору виробів.
5. Поки заготовки знаходяться в духовій шафі, приготувати начинку. Для крему збити сир, додавши 200 грамів масла і стакан цукру. Яблука приготувати таким чином: порізати фрукти на пластинки і висипати на сковороду з маслом (згідно рецепту, його має залишитись 30 грамів). Через пару хвилин сюди ж додати цукор (1/4 склянки) з корицею. Перевертаючи шматочки яблук, підсмажити, поки вони не стануть м'якими.
6. У тістечок, які вже охололи, акуратно зрізати верхню частину (можна не до кінця). Нижню половинку заповнити сирним кремом, виклавши зверху яблука і накривши «верхівкою». Готові еклери прикрасити цукровою пудрою.