Приготування:
1. Сухі компоненти - мак, сіль, обидва види борошна і розпушувач - змішати в глибокій ємності. Сюди ж додати дрібно порубане масло і руками замісити тісто.
2. До напівфабрикату додати натертий чеддер і трохи холодної води - приблизно 4 столові ложки. Масу ретельно розім'яти виделкою. Якщо ж тісто виходить занадто сухим, рекомендуємо додати ще ложку води.
3. Розкатати тісто на рівній поверхні, скласти навпіл і знову розкатати. Повторити процедуру кілька разів. Потім тонкий шар тіста розрізати на дві рівні частини і згорнути в трубочку. Отримані рулети, загорнуті в плівку, відправити на годину в холодильник.
4. На присипаній борошном поверхні з охолодженого пласта тіста вирізати вироби і перекласти на пергамент.
5. Для обробки поверхні крекерів краще за все підійде злегка збите зі столовою ложкою теплої води яйце. Після цього в кожному виробі зробити по кілька проколів виделкою. Також можна посипати крекери зверху великими кристалами солі.