Приготування:
1. Чорний і молочний шоколад разом з маслом розтопити на водяній бані. Зручна форма, в якій виробляється шоколад (у вигляді невеликих монеток) дозволить швидко розтопити продукт. Коли інгредієнти повністю розплавляться, додати одну склянку цукру і, помішуючи, підігріти суміш ще протягом 30 секунд. В кінці додати ванілін, зняти з водяної бані і остудити.
2. Два яйця збивати з половиною склянки цукру, поки він повністю не розчиниться. Утворену яєчно-цукрову суміш обережно додати до шоколадної, яка вже охолола.
3. Півсклянки цукру, які залишились, і два яйця збити, найкраще міксером, на максимальній швидкості до збільшення об’єму суміші вдвічі, потім перемішати з шоколадною масою.
4. Борошно просіяти разом із сіллю та додати до шоколадно-яєчної суміші. На цьому ж етапі необхідно додати горіхи.
5. Випікають Брауні в квадратній формі, заздалегідь поклавши в неї оброблений вершковим маслом папір для запікання. Духову шафу слід розігріти завчасно до необхідної температури випікання - 180 градусів за Цельсієм. Тривалість випікання залежить від обсягу форми і коливається від 25 хвилин до 50.
6. Перевірити виріб на готовність можна за допомогою дерев'яної палички: при зануренні у виріб на її кінчику має залишатися злегка вологе тісто.