Приготування:
1. Шоколадний бісквіт.
Окремо збити білки до стійкої піни, а жовтки - разом з 200 грамами цукру. Обидві маси з'єднати, акуратно помішуючи лопаткою з дерева. Змішати і просіяти сіль, соду, борошно і порошок какао. Сухі компоненти в три прийоми додати до яєчної суміші, ретельно перемішуючи кожен раз. Для випічки взяти роз'ємну форму діаметром 24-26 сантиметрів. Встановити температуру духової шафи 180 °С, випікати 30-40 хвилин. Готовий бісквітний корж остудити на решітці.
2. Свіжу вишню засипати цукром (приблизно 50 грам) на 10-15 хвилин. Невелику частину ягід залишити для декору.
3. Сироп для коржів.
З'єднати і довести до кипіння цукор і воду (по 100 грам). Додати вишневий сік, прокип'ятити кілька хвилин і охолодити.
4. Вишневий крем.
У 100 мл окропу додати вишню і чайну ложку крохмалю, довести до кипіння, щоб маса загусла. Зняти з вогню і перекласти в іншу ємність. Потім, щоб уникнути утворення скоринки, накрити посуд плівкою таким чином, щоб вона торкалась ягід.
5. Попередньо охолоджені вершки збити. Також можна додати 200 грам цукрової пудри.
6. В залежності від товщини коржа, розділити його на 2-3 частини, які потім просочити сиропом.
7. На кожен шар бісквіта нанести вершки і викласти уварену вишню. Бокові частини торта також змастити вершковим кремом. Зверху виріб прикрасити тертим шоколадом і вишнею. Для того щоб торт був стійким, бажано залишити його на деякий час в холодильнику.