Приготування:
1. Молоко злегка підігріти і розвести в ньому дріжджі. Сюди ж додати цукор, попередньо розтертий добіла з жовтками, збиті в піну білки, розтоплене масло і сіль. Всі інгредієнти добре перемішати, додати 4 склянки борошна і замісити тісто. Після цього тісто необхідно залишити на ніч, подалі від протягів, попередньо посипавши поверхню борошном і накривши кухонним рушником.
2. Вранці до тіста додати решту борошна і ванільний цукор, знову добре вимісити. Тісто має легко відставати від стінок ємності. Тепер необхідно помістити накритий посуд із тістом в тепле місце для підйому.
3. Після того, як тісто досить підніметься, додати родзинки, цукати і підсушений мигдаль, подрібнений або цілий. Тепер тісто можна помістити в форми (приблизно 1/3 від їх обсягу), накрити їх і поставити в тепле місце.
4. Як тільки тісто підніметься на 3/4 від висоти форми, його поверхню необхідно змастити яєчним меланжем і помістити в розігрітий до 180 градусів за Цельсієм духовку. У процесі випічки рекомендується обережно повертати форми для рівномірності нагріву.
5. Тривалість випічки коливається від 50 до 60 хвилин і залежить від обсягу форм. Щоб перевірити готовність паски, можна скористатися дерев'яною лучиною, а саме проколоти нею паску. Якщо шпажка буде суха, значить виріб готовий, якщо ж на ній залишиться тісто, потрібно повернути випічку в духову шафу.
6. Якщо край паски вже підрум'яниться, але всередині виріб ще не буде готовий, можна накрити його змоченим у воді папером. Це дозволить уникнути підгоряння верхівки.
Рецепт розрахований на 4 порції, але все залежить від обсягів форм, в яких буде проводитися випічка. Для прикраси великодньої випічки знадобиться всього лише трохи фантазії, а рецепт смачної і незвичайної глазурі можна подивитися в попередній публікації.