Приготування десертів – складний процес і кропітка праця, та завдяки різноманіттю харчових добавок на полицях магазинів з’являється велика кількість солодощів, що дивують й приголомшують святковим виглядом та неймовірною красою. Особливе місце серед барвників займає кандурин – ідеальний інструмент дизайну та декорування кондитерських виробів.
Основою для створення даного продукту є природні силікати (слюди), котрі не виявляють негативної дії на здоров’я людини та не викликають алергії. Саме тому кандурини широко застосовуються у харчовій та фармацевтичній промисловості, а вироби, прикрашені ними, можна вживати як дорослим, так і дітям.
Як правило, більшість харчових барвників утворюють матову поверхню. На відміну від них, кандурини дозволяють отримати перламутровий, глянцевий, блискучий ефект на поверхні шоколаду, карамелі, марципану, морозива, льодяників, цукрової мастики, печива, горіхів та навіть напоїв.
Існує декілька способів нанесення кондитерського барвника:
• сухе – декорування поверхні продукту відбувається за рахунок нанесення барвника пензликом або розпилювачем;
• за допомогою аерографа – кандурин змішується зі спиртом та безпосередньо розпилюється на десерт;
• введення до готового продукту – додавання барвника до напоїв, рідкої глазурі, прозорих желеподібних виробів, що відбувається на будь-якій стадії приготування.
Кандурини мають безліч переваг у використанні. Вони не впливають на смак і запах виробів, добре поєднуються з іншими видами харчових домішок та стійкі до дії лугів, кислот. А солодощі, прикрашені кандурином, можуть підлягати тепловій обробці та заморожуванню.
Преміальні продукти, декоровані такими барвниками, мають неперевершений зовнішній вигляд, так як палітра кольорів вражає своїм різнобарв’ям відтінків та ефектів. Інтенсивність блиску може різнитися, оскільки для створення кандуринів використовують пігменти з часточками різного розміру. Тож самий вибагливий кондитер знайде для себе улюблений відтінок для створення унікального десерту. В інтернет-магазині Пекар-кондитер є все необхідне для виготовлення кондитерських шедеврів, від сировини до упаковки та декору, в тому числі й харчові барвники.