Досвідчені господині знають, що те, якою вийде запечена в духовці страва, залежить не тільки від рецепта, але і від форми для випічки. Кондитерський ринок пропонує безліч кухонних аксесуарів, що відрізняються за властивостями, якістю та ціною. Тому вибрати відповідну форму не так легко, як може здатися не перший погляд. Інтернет-магазин Пекар-Кондитер розповість, як зробити вибір, а також допоможе купити кондитерські аксесуари в Києві, Харкові та будь-якому іншому місті України.
Форми для випікання: обираємо матеріал
Зі стародавніх часів господині віддають перевагу твердим формам, а саме виробам з металів – сталі чи чавуну. У них тісто пропікається на ура, але з вийманням кулінарного шедевра часто нелегко впоратися. Ще один варіант - паперові форми, які купують з девізом: «запечи і викинь!».
Пропонуємо ознайомитися з особливостями виробів з таких матеріалів, як:
● Метал. Матеріал має низьку масу, а самі форми мають тонкі стінки, що значно прискорює процес випікання. Такий посуд стійкий до впливу хімічних реагентів і легко піддається очищенню.
● Папір. Купити форми для випічки в Україні одноразового типу хоч раз вирішується кожна господиня. Цей варіант ідеальний для тих, хто не любить «возитися» з миттям посуду. Тепло проводиться швидко, при цьому матеріал жаростійкий. Правда форма страви не завжди виходить красивою, через відсутність жорсткості.
На окрему увагу заслуговують формочки з силікону, які не так давно завоювали український ринок. Про них поговоримо далі.
Силіконові форми для випічки: інтернет-магазин Пекар-Кондитер відкриває таємниці
Форми з силікону - справжня загадка. Хтось каже про ідеальність їх властивостей, хтось стверджує, що вони здатні нашкодити здоров'ю. Розберемося!
Покриття силікону антипригарне, тобто тісто апріорі не зможе прилипнути до дна або підгоріти. Крім того, форма підійде для випікання в духовці будь-якого виду - газової, електричної, мікрохвильової і т.д. Робочий температурний діапазон таких форм вражає - від -60 до + 200 ° C. Силікон добре тримає форму і дозволяє буквально за секунду дістати печиво. Головне - правильно обрати виріб.
Що стосується недоліків, то деякі відзначають неприємний запах форм для випікання. Відразу розвіємо цей міф: хороший силікон запаху не має! Зверніть також увагу на різноманітність колірного виконання таких варіантів: з ними процес випікання стане не тільки зручним, але і радісним.
Форми для випікання: обираємо відповідно до страви
На вибір форми також впливає те, що ви збираєтеся в ній готувати. Розрізняють такі варіанти:
● Кругла форма. Призначена для отримання коржів з абсолютно рівними краями. Якщо планується приготування піци, нормальна висота бортів - 1-2 см, якщо торти - не менше 4 см.
● Роз'ємна. Подібні форми відрізняються високими бортами і відмінно підходять для випікання хліба.
● З отвором посередині. У таких аксесуарах отвір зроблено для того, щоб гаряче повітря швидко надходило до центру десерту. У них рекомендується готувати кекси, адже вони в таких формах виходять пишними і високими.
Інтернет-магазин Пекар-Кондитер допоможе недорого придбати якісну форму для випічки.